Χίος, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Οι Χιώτες της Θεσσαλονίκης ζητούν... ΕΝΑ ευρώ

Κυρ, 03/03/2019 - 18:47

Με την συμμετοχή  μεγάλου αριθμού  μελών και φίλων ο Σύλλογος  Χίων  Θεσσαλονίκης "Η  ΑΓΙΑ  ΜΑΡΚΕΛΛΑ" έκοψε  την Βασιλόπιτά του και  η  ευχάριστη αυτή συνάντηση έδωσε την ευκαιρία για  συζήτηση, ανταλλαγή ιδεών, απόψεων αλλά και ευχών μεταξύ των μελών και των φίλων του Συλλόγου. Σεμνά και απέριττα προσαρμοσμένα στις δύσκολες ανάγκες των καιρών  οι Χιώτισσες και Χιώτες  της Θεσσαλονίκης , όπως  μόνον  εκείνοι γνωρίζουν ως γεννήματα του ιστορικού και μαρτυρικού νησιού τους, πέρασαν την αποκριά τους συγκρατημένα  όμορφα ευχόμενοι του χρόνου καλύτερα. 
 Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ.  κ. Γιώργος  Ψαρέλης  κάνοντας μια συγκινητική  αναδρομή στην πορεία  του ιστορικού, υπεραιωνόβιου αυτού Συλλόγου  επεσήμανε:  "Είμαστε και παραμένουμε η Χιώτικη ανάσα , η φωνή και ο κτύπος της καρδιάς του νησιού μας εδώ στην Μακεδονία μας. Η μακρά ζωή του Συλλόγου πέρασε και από μπουνάτσες και από τρικυμίες αλλά παραμένει σαν  φάρος αναμμένος , και άσβεστος εδώ, για να θυμίζει προς κάθε κατεύθυνση και για κάθε σκοπό την  ιδιαίτερη  πατρίδα μας, το ξεχωριστό και σπάνιο αυτό κομμάτι γης μέσα στο Αιγαίο  πέλαγος , τη Χίο μας". Κλείνοντας  με φανερό  παράπονο σημείωσε : "Σε κάθε μας συνάντηση αλλά και σε κάθε επικοινωνία μας  με το νησί μας ,μέσω  του τοπικού τύπου κλπ, ενημερώνουμε, τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και  τοπικούς   φορείς πως ο αξιοπρεπής, υπερήφανος και  άρχοντας  επί  δεκαετίες Χιώτης  Σύλλογός μας  δυστυχώς σήμερα  χωρίς έσοδα και οικονομική βοήθεια  επιβιώνει  το τελευταίο  χρονικό διάστημα από την συγκινητική  και  εκ του υστερήματος  τους, στήριξη  δύο- τριών μελών του Δ.Σ.  που όμως εκ των πραγμάτων και με λύπη τους  αδυνατούν πλέον και αυτά να συνεχίσουν  άλλο  αυτόν τον αγώνα. Όσοι διαβάζουν  τώρα αυτές τις γραμμές  ας σημειώσουν και τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης του Συλλόγου μας  και ας εμβάσουν την στήριξη και την αγάπη τους καταθέτοντας έστω  ΕΝΑ ευρώ  ως οικονομική υποστήριξη του Συλλόγου μας:  ALPHA BANK : IBAN : GR 0140 7000 -   7000 002101 349 428
Κάθε φορά  μόλις διαβαστεί, ακουστεί και συζητηθεί αυτή η πικρή πραγματικότητα και αλήθεια  βομβαρδιζόμαστε από  … λόγια παρηγοριάς : "Ολα θα πάνε καλά"  "κουράγιο και καλή δύναμη" αλλά  αυτά δεν συνοδεύονται  και με την ανάλογη χειρονομία. Δεν θέλουμε "δύο" ευρώ  από κανέναν ! Κι αν κάποιος μας εμβάσει δύο θα του στείλουμε το ένα πίσω. ΕΝΑ ευρώ ζητάμε  από  τον απλό, ανώνυμο, φτωχό  Χιώτ ,  από τοπικούς φορείς , ή άλλους  δυνάμενους να στηρίξουν την προσπάθειά μας συντοπίτες μας . Ένα ευρώ αν καταθέσουν από το υστέρημά  τους  χίλιοι Χιώτες,  ο Σύλλογος παίρνει παράταση ζωής τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο . 
 Υπάρχουν ,ειδικά σήμερα, σοβαροί  λόγοι που η φωνή της Χίου μας μέσω του Συλλόγου πρέπει να υπάρχει και να ακούγεται στην Μακεδονία μας.  Η φωνή μας  αυτή  δεν είναι  μια φωνή  ζητιανιάς  και ελεημοσύνης αλλά  φωνή υπερηφάνειας  προς τους περήφανους  Χιώτες  της Χίου μας από τους  επίσης  περήφανους , μα κάπως…   εγκαταλειμμένους  στην τύχη τους  Χιώτες της Θεσσαλονίκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 11/08/2019 - 21:01

Από τα… Καμπιά βρέθηκε στο τιμόνι των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Νέας Υόρκης και Καναδά.

Ο Δημήτρης Κοντολιός παιδί μεταναστών από τα Καμπιά γεννήθηκε στην Αμερική και έμαθε τα ελληνικά σπίτι του ή στο Σχολείο της Εκκλησίας, που οι δασκάλες είχαν μάθει και αυτές τα ελληνικά από τους γονείς του.

Σήμερα υπερήφανος για την Ελλάδα, αλλά και για την χρήση της γλώσσας αφού οι δικοί του λένε ότι σε σχέση με το παρελθόν μιλάει πολύ καλύτερα.

Πρόεδρος σήμερα των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά εκπροσωπεί τους Χιώτες στην Αμερικάνικη στην ουσία  Ήπειρο και αισθάνεται μεταξύ άλλων και υπερήφανος που τα σημερινά ελληνόπουλα διδάσκονται από κανονικές δασκάλες.

Μηχανικός υπολογιστών με δική του Εταιρεία εκτός από εκπρόσωπος 35 περίπου Χιώτικων Συλλόγων με χόμπι τους δίσκους, έχει περίπου 5000 και το διάβασμα, ο Δημήτρης Κοντολιός είναι και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ridgefield New Jersey.

Μιλάει με πάθος για τα προβλήματα του νησιού, θέλει να συμμετέχει, να ψηφίζει, να βοηθάει το νησί και κυρίως δεν έχει αυταπάτες, αφού σε ρώτημα για παράδειγμα του Γιάννη Τζούμα, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» σε σχέση με τις δυνατότητες των εδώ Δημάρχων και της Αμερικής απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Μα, οι Δήμαρχοι στην Ελλάδα φοράνε χειροπέδες».

Τα υπόλοιπα, πολύ ενδιαφέροντα από ένα λιγομίλητο, σοβαρό και θερμό Χιώτη τηλεοπτικώς.

aytoprosopos_dimitris_kontolios