Χίος, Τετάρτη 26 Ιουνίου

Οι... ξακουσμένοι Πυργούσοι στην Πελοπόννησο

Παρ, 08/02/2019 - 06:28

Ένα θαυμάσιο διήμερο – 02 και 13 Φεβρουαρίου του 2019 – είχαν την τύχη να απολαύσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» που πήραν μέρος στην εκδρομή στα πανέμορφα μέρη της Πελοποννήσου. Εκεί έζήσαν πρωτόγνωρες εμπειρίες, θαύμασαν την πολύχρωμη ελληνική φύση με τα υπέροχα τοπία της,  επισκέφθηκαν εκκλησίες ,μονές, και αρχαιολογικούς χώρους …και φυσικά διασκέδασαν!

 Στην πανέμορφη Καλαμάτα προσκύνησαν στη Μητρόπολη της Υπαπαντής που  γιόρταζε η πολιούχος της, επισκέφθηκαν την Μονή Καλογραιών, το μικρό βυζαντινό εκκλησάκι –σύμβολο της πόλης και της επανάστασης των Αγίων Αποστόλων,το πάρκο-μουσείο σιδηροδρόμων,το αρχαιολογικό μουσείο κ.α.

Ξεναγήθηκαν στον υπέροχο και άριστα διατηρημένο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, προσκύνησαν στο μοναστήρι της Παναγιάς Βουλκάνου στο όρος Ιθώμη και επισκέφθηκαν την θρυλική πρωτεύουσα της Αρκαδίας την Τρίπολη!

Το βράδυ διασκέδασαν και χόρεψαν σε παραλιακή ταβέρνα της Καλαμάτας,δίπλα στο πολυτελές ξενοδοχείο που διανυκτέρευσαν!!

Οπως πάντα δεν έλειψαν τα αστεία,τα ανέκδοτα και τα δίστιχα από την πρόεδρο του Δ.Σ, Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου,που φρόντισε για την όλη διοργάνωση!

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 22/06/2019 - 06:31

Τη Μήλο,  ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων,επισκέφθηκαν τα μέλη και οι φίλοι, στην τετραήμερη καλοκαιρινή εξόρμηση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»,από 10 εως 13 Ιουνίου.

Η φυσική  εξωτική ομορφιά του μαγικού νησιού και οι υπέροχες παραλίες (Σαρακίνικο,Κλέφτικο κλπ) που όμοιές δεν βρίσκει κανείς πουθενά στον κόσμο,μάγεψαν τους συμμετέχοντες.

Επισκέφθηκαν  στη Πλάκατο Αρχαιολογικό μουσείο με το Αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου, τις κατακόμβες,το λαογραφικό μουσείο,τον ψαράδικο οικισμό στο Κλήμα και το αρχαίο θέατρο, απόλαυσαν την κλασική νησιώτικη αρχιτεκτονική με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια , το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και με ορμητήριο τον Αδάμαντα όλο το νησί.

Την Μήλο την γνώρισαν από στεριάς και θαλάσσης,και κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά της,στην ολοήμερη κρουαζιέρα –γύρο της Μήλου,όπου επισκέφθηκαν και την Κίμωλο.

΄Όπως πάντα,την άψογη διοργάνωση,φρόντισε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου.