Το 2ο ΓΕΛ στην επόμενη φάση του διαγωνισμού EOES 2023

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 12/12/2022 - 10:01

Όπως ενημερώνει ο Θεμιστοκλής Σαλασίδης, υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Χίου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο τοπικός διαγωνισμός EOES 2023 (EOES European Olympiad of Experimental Science). 

Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, επιλέγεται η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε Ε.Κ.Φ.Ε.. Ο τρίωρος αυτός διαγωνισμός περιλαμβάνει την άσκηση ομάδων μαθητών Λυκείων της Χίου σε πειραματικές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Οι ομάδες των μαθητών έχουν προετοιμασθεί από τους καθηγητές του εκτός ωρών διδασκαλίας. Ο στόχος είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας της πειραματικής συνιστώσας των Φυσικών Επιστημών και οι μαθητές ελέγχονται για τις πειραματικές τους δεξιότητες καθώς και τη συνεργατική στάση εργασίας. Η ομάδα που διακρίθηκε στον τοπικό, διαγωνισμό συμμετέχει στη δεύτερη φάση και  θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα διαγωνισθεί μαζί με άλλους μαθητές από όλη την Ελλάδα στις 28 Ιανουαρίου. Από τον τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EΟΕS στη Λετονία.

Συμμετείχαν το 1ο ΓΕΛ Χίου, το 2ο ΓΕΛ Χίου, το 3ο ΓΕΛ Χίου και το  ΓΕΛ Βροντάδου. Επιλέχθηκε για να αντιπροσωπεύσει την Χίο στην Αθήνα, το 2ο ΓΕΛ Χίου.

«Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν τον διαγωνισμό και όλους τους μαθητές που με τόση συνέπεια συμμετείχαν», καταλήγει το δελτίο τύπου του υπεuθυνου του ΕΚΦΕ Χίου.

Σχετικά Άρθρα