30 προσφυγάκια θα πάνε σχολείο

Δ/ντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου :Θα ενταχθούν σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η κατανομή τους στις σχολικές μονάδες
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 25/08/2017 - 14:31
Ηχητικό απόσπασμα: 

30 προσφυγάκια, με βάση τα δεδομένα του Ιουνίου, που μένουν εκτός ΒΙΑΛ σε ενοικιαζόμενους χώρους (σπίτια ή ξενοδοχεία), αναμένεται αυτή τη σχολική χρονιά να πάνε σε δημοτικά της Χίου, στα οποία θα υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως εξήγησε στην «Α» ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, ότι τα παιδιά θα κάνουν μαθηματικά και γλώσσα σε ξεχωριστά τμήματα (το Υπουργείο θα φροντίσει να τα στελεχώσει με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό) και θα κάνουν από κοινού μάθημα με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου σε εκπαιδευτικά αντικείμενα, όπως η μουσική ή η γυμναστική.

«Δεν ξέρουμε ακόμη σε ποια σχολεία θα λειτουργήσουν Ζ.Ε.Π., πρέπει να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των παιδιών, να δούμε που μένουν κι ανάλογα θα αποφασίσουμε.», ανέφερε ο κ. Κελεπερτζής σημειώνοντας ότι πέρσι, μόνο για μια περίπτωση παιδιού, στο σχολείο των Θυμιανών, εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και υπήρξε ομαλή προσαρμογή του στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

31 ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Σχετικά Άρθρα