Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Αλλαγές για τη βελτίωση της καθημερινότητας στα σχολεία

Κυρ, 01/12/2019 - 07:10

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης έχει υποσχεθεί προεκλογικά την επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας των πολιτών της Χίου. Στο πλαίσιο αυτό κινούμενος ο Πρόεδρος και η επιτροπή της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής (ΕΣΕΔΕ) του Δήμου Χίου προχωρά στην βελτίωση των υποδομών των σχολικών χώρων με γνώμονα την υγιεινή, ασφάλεια και την εξοικονόμηση πόρων.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο Κωνσταντίνος- Βίκτωρ Χατζησταμάτης ως Πρόεδρος της ΕΣΕΔΕ, ανακοινώνει την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης εξωτερικής πόρτας στο σχολικό συγκρότημα του 1ου, Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) και Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Χίου.

Το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζει το χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Χίο αφού συνεισφέρει στην ασφάλεια του συγκεκριμένου σχολικού χώρου, που καλύπτει τις ανάγκες τριών σχολικών μονάδων και εξυπηρετεί εργαστηριακά επιπροσθέτως και το δημόσιο Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Χίου.

Το συγκεκριμένο αίτημα υπέβαλαν εγγράφως οι σχολικές μονάδες δια μέσου του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Χίου κου Κωνσταντίνου Βούκουνα. Το προαναφερθέν έργο εγκρίθηκε επί προεδρίας ΕΣΕΔΕ του Κωνσταντίνου Καρατζά και επιβλέπει από πλευράς σχολείου ο Υποδιευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Κωνσταντίνος Γαϊλας.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.