Αλλη μια μέρα αγωνίας για τα παιδιά των Κουρουνίων

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 29/10/2018 - 16:38
φωτο αρχείου από καθαρισμό των μαθητών της Βολισσού στην Λήμνο

 

Μια ακόμη ημέρα χωρίς λύση για την μεταφορά των δύο μαθητριών από τα Κουρούνια στο σχολείο της Βολισσού. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου η οποία είχε αναθέσει, μετά από διαγωνισμό το συγκεκριμένο έργο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, χωρίς το τελευταίο να μπορεί να βρει υπερεργολάβο για να το φέρει σε πέρας, μπαίνει στη διαδικασία επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού.

Όπως δήλωσε στην «Α» ο Αντιπρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Μανώλης Τσικαλάς, παραιτούνται από την ανάληψη του συγκεκριμένου δρομολογίου, επισημαίνοντας ότι για τους ίδιους είναι ασύμφορο.

Η συγκεκριμένη παραίτηση ανάβει το πράσινο φως για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, με τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταμάτη Κάρμαντζη,  να αναφέρεται σε δηλώσεις του στην «Α» στο ιστορικό της υπόθεσης των μαθητικών δρομολογίων, στα προβλήματα που εντοπίστηκαν φέτος στη μεταφορά μαθητών από Κουρούνια και Χάλανδρα στο σχολείο της Βολισσού, καθώς και στη μεταφορά των μαθητών Συκιάδας – Λαγκάδας (όπου επίσης επαναπροκηρύσσεται το δρομολόγιο), μιλάει για το δύσκαμπτο νομοθετικό πλαίσιο – ευθύνη της πολιτείας – για να μπορούν οι περιφέρειες να δίνουν λύση σε τέτοιου είδους ζητήματα, ενώ καταλήγοντας προτρέπει το Δήμο Χίου να βοηθήσει, όπως το έκανε στην περίπτωση της Συκιάδας – Λαγκάδας και στα μαθητικά δρομολόγια της ΒΔ Χίου.

 

Πάντως σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζή, εκτός απροόπτου, το ζήτημα μεταφοράς των μαθητριών από τα Κουρούνια, βαίνει προς επίλυση.

Ο Αριστείδης Κελεπερτζής, θεωρεί, ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον στο νέο διαγωνισμό που θα προκηρύξει η Περιφερειακή Ενότητα.

Η... σοβαρότητα αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων από την Πολιτεία, σε ιδιαίτερες περιοχές, όπως τα χωριά της Αμανής, φαίνεται και από τον τρόπο που κοστολογεί τα δρομολόγια, δίνοντας ανά χιλιόμετρο για τη μεταφορά μαθητών, 4 ευρώ στα λεωφορεία, 2 ευρώ στα ταξί και 0,35 στην έσχατη περίπτωση που αυτό το έργο το εκτελεί ο γονιός!

Ο κ. Κελεπερτζής κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην «Α» ρωτήθηκε αν σε τέτοιες περιπτώσεις αδυναμίας μεταφοράς μαθητών προς σχολικές μονάδες, θα έπρεπε να προκριθεί η λειτουργία μικρών σχολικών μονάδων στα χωριά και απάντησε αρνητικά, θεωρώντας ότι – εκτός των δυσκολιών επανέναρξης κλειστών σήμερα σχολικών μονάδων - παιδαγωγικά είναι καλύτερο οι μαθητές να βρίσκονται σε μεγαλύτερα σχολεία, χώρια που στη συγκεκριμένη περίπτωση ανοίγοντας π.χ το σχολείο στα Κουρούνια θα αποδυναμώνονταν κι άλλο το Σχολείο της Βολισσού, που σήμερα έχει 19 παιδιά και λειτουργεί ολοήμερο τμήμα.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα στις 6 μ.μ. στην Βολισσό θα γίνει για το θέμα συνάντηση στην οποία θα μετέχουν οι Σύλλογοι γονέων του σχολείου της περιοχής, προσδοκώντας ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον εκτέλεσης του δρομολογίου, ώστε οι τρεις μαθητές των Χαλάνδρων και των Κουρουνίων να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.

apohorei_apo_to_mathitiko_dromologio_koyroynion_to_yperastiko

Σχετικά Άρθρα