Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών

Πέμ, 12/12/2019 - 07:59

Επί δύο χρόνια αγωνιστήκαμε καθημερινά για το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων, αναπληρωτών και μονίμων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ

ΣΤΙΣ 17  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019

Συναδέλφισσες, -οι

Την προσεχή Τρίτη 17 Δεκεμβρίου (στις Οινούσσες και στα Ψαρά την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου) καλούμαστε να αναδείξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας. Καλούμαστε να εκλέξουμε εκείνους τους συναδέλφους μας, που θεωρούμε ότι θα μας εκπροσωπήσουν επάξια για τα επόμενα δύο χρόνια, τα οποία αναμένεται να είναι δύσκολα για το δημόσιο σχολείο. Εν μέσω μιας περιόδου, που ο εκπαιδευτικός προπαντός βάλλεται από παντού.

Σ’ αυτήν, λοιπόν, την εκλογική διαδικασία σας καλούμε αγαπητοί μας συνάδελφοι πρωτίστως να συμμετάσχετε και σας ζητάμε, όχι απλώς να ανανεώσετε, αλλά και να επαυξήσετε την παρουσία των δύο εκπροσώπων της παρατάξεως μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, μιας και συμβάλαμε τα μέγιστα στην καθημερινή λειτουργία του συνδικαλιστικού μας σωματείου (πρωταγωνιστικό ρόλο στις δράσεις του σωματείου, ανάθεση από το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε μέλος μας της διαχείρισης του facebook της ΕΛΜΕ Χίου και του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου), της Επιστημονικής μας Ενώσεως (ως τέτοια θέλουμε και θεωρούμε την ΕΛΜΕ Χίου) και αγωνιστήκαμε για το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μονίμων.

Πιο συγκεκριμένα, ως ΔΑΚΕ Καθηγητών & Συνεργαζόμενοι Νομού Χίου κατείχαμε για μία διετία συνεπεία της ψήφου σας στις εκλογές της 19-12-2017 τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του μέλους στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου απ’ όπου παίξαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διετή δράση του σωματείου. Το κέντρο βάρους της δραστηριότητάς μας έπεσε στο ενδιαφέρον για το συνάδελφο και τα προβλήματα της καθημερινότητας του. Πιο συγκεκριμένα,  συμβάλλαμε τα μέγιστα στα εξής παρακάτω:

• Στο να είναι σοβαρή και υπεύθυνη η φωνή της ΕΛΜΕ για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, να υπάρχει συναινετικό κλίμα στην λήψη αποφάσεων, καθώς και να κερδίζουν οι ανακοινώσεις της τον σεβασμό και την εκτίμηση, τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και της τοπικής κοινωνίας (βλ. λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ  και ΓΕΛ, κάλυψη κενών εκπαιδευτικού προσωπικού κ.ά.)
  • Στο να μην είναι ΕΛΜΕ μόνο της Χίου, αλλά και των Οινουσσών και των Ψαρών.
  • Στο να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας για τους μόνιμους διορισμούς και να προβληθεί στην τοπική κοινωνία το πρόβλημα της χρόνιας αδιοριστίας των αναπληρωτών συναδέλφων μας.

Επίσης, ως ΔΑΚΕ Καθηγητών & Συνεργαζόμενοι Νομού Χίου δεσμευόμαστε ότι, αν με την ψήφο σας ανανεώσετε και επαυξήσετε την παρουσία μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, θα επιδιώξουμε τα παρακάτω:

• Μια ΕΛΜΕ, που θα προτάσσει στις δράσεις της τα ζητήματα των μόνιμων διορισμών, των σοβαρότατων οικονομικών απωλειών στους μισθούς των εκπαιδευτικών, των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών (μέχρι σε δύο το πολύ σχολεία να υπηρετούν), επιμορφωτικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά.
  • Μια ΕΛΜΕ, που θα αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, με συνέπεια στις θέσεις της, με ρεαλισμό και τον ίδιο δυναμισμό όποια κυβέρνηση κι αν έχει απέναντί της.
  • Μια ΕΛΜΕ, που δεν θα διαχωρίζει τις ειδικότητες σε βασικές και δευτερεύουσες ως προς την κάλυψη των κενών κι όχι μόνο.
  • Μια ΕΛΜΕ, που θα αντιμετωπίζει ισότιμα την Γενική και την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
  • Μια ΕΛΜΕ, που θα αγωνίζεται να ενεργοποιήσει όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της και δεν θα σιωπά όταν εκείνα αδικούνται με κίνητρα μικροπολιτικά, ιδεοληπτικά και εμπαθή.
  • Μια ΕΛΜΕ, που δεν θα επιλέγει το δρόμο της απλής καταγραφής των προβλημάτων, αλλά που θα προσπαθεί να δίνει λύσεις.
  • Την μετά από πέντε χρόνια επαναλειτουργία του blog της ΕΛΜΕ Χίου.

Κλείνοντας, καλούμε τον κλάδο να στηρίξει για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου να εκλεγούν τους συναδέλφους εκείνους, που ναι μεν θα αγωνίζονται καθημερινά για το συμφέρον του εκπαιδευτικού κόσμου, αλλά δεν θα κατέχουν παράλληλα θέσεις υψηλότατες στην διοίκηση της εκπαίδευσης, απόρροια της συγκυβέρνησης – αγαστής αδερφικής συνεργασίας των συνδικαλιστικών παρατάξεων Ενωτικής και ΠΕΚ στη Χίο. Η διπλή τους αυτή θέση, παρότι προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΛΜΕ Χίου, θεωρούμε ότι αποτελεί τροχοπέδη για την ομαλή λειτουργία, για την αξιοπιστία και την επίτευξη των στόχων του  σωματείου. Και ο βασικότερος στόχος της ΕΛΜΕ Χίου πρέπει να είναι η στήριξη-υποστήριξη όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων, αναπληρωτών και μονίμων, σε χρόνια δύσκολα, όπως είναι αυτά που διανύει η δημόσια εκπαίδευση.