Χίος, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών

Τετ, 23/01/2019 - 18:32

Οι σκόπιμες παραποιήσεις και οι αυθαίρετες ερμηνείες σε αποσπασματικές φράσεις του Προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου εκ μέρους της ΑΣΕ/ΔΕ, είναι προφανές ότι εξυπηρετούν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και υπονομεύουν τη συσπείρωση των συναδέλφων στους αγώνες πάνω στα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα του κλάδου, και φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με την αγωνία χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων που στήριξαν και στηρίζουν το δημόσιο σχολείο.

Ο συνάδελφος Πρόεδρος έκανε μια αναφορά σε προηγούμενα συστήματα διορισμών και στήριξε τη θέση της Ομοσπονδίας για τους διορισμούς.

Αυτοί, που προβάλλουν την παραταξιακή τους θέση και προσπαθούν να την επιβάλλουν σαν τη μόνη σωστή, έχουν το θράσος να κατηγορούν όποιους νηφάλια τοποθετούνται σε όλα τα ζητήματα και στηρίζουν τις θέσεις του κλάδου (ΟΛΜΕ).

Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο των αλληλοκαταγγελιών και του διχασμού του κλάδου.

Τα «περί 5ης φάλαγγας» δείχνουν το ύφος και χαρακτηρίζουν τους γράφοντες.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, προωθώντας την ενότητα στη βάση των προβλημάτων και τη συσπείρωση των εκπαιδευτικών στα σωματεία τους.

*(Όλη η συνέντευξη του Προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου: https://www.alithia.gr/tv/eidiseis/o-proedros-tis-elme-gia-tis-kinitopoiiseis-ton-ekpaideytikon)

Δευ, 18/02/2019 - 15:51

Σήμερα σε διαδικτυακή συνάντηση μέσω της πλατφόρμας 100 mentors του προγράμματος “The Tipping Point” η Α’ ΕΠΑΛ Οινουσσών είχε την τύχη να μιλήσει με τον κύριο Απόστολο Παπαχρήστο, έναν εξειδικευμένο επιστήμονα στη φαρμακευτική αντιμετώπιση του καρκίνου, που εργάζεται στα νοσοκομεία του University College του Λονδίνου.

Ο ομιλητής με απλά και εύστοχα σχόλια ανέφερε στους μαθητές τα είδη, τα στάδια και τον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου. Επίσης αναφέρθηκε στις τροφές και τις συνήθειες που «προκαλούν» καρκίνο και απομυθοποίησε τις φήμες ότι η κάνναβη ή άλλες ουσίες βοηθούν στη θεραπεία του.