Αναβάθμιση παιδικών χαρών στα Ψαρά

Τρί, 11/05/2021 - 14:19

Υπογράφηκε χθες, Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, μεταξύ του δήμου Ψαρών και της αναδόχου εταιρείας "Παπακυριακή Μερόπη Ηλιαχτίδα Μον. Α.Ε", η σύμβαση για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ψαρών».

Ο συμβατικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 128.898 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Προβλέπεται η ολική ανακατασκευή της παιδικής χαράς του νησιού μας (δάπεδο ασφαλείας, νέα όργανα, φωτισμός κ.τ.λ.) καθώς και συντηρήσεις στα όργανα αθλοπαιδιών που υφίστανται στις πλατείες του οικισμού.

Στις υποχρεώσεις του αναδόχου είναι και η έκδοση των πιστοποιητικών ελέγχου από διαπιστευμένο φορέα, που θα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές που έχουν ορίσει τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας και πιστοποίησης.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι οι ενενήντα μέρες.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών τα παιδιά του νησιού μας θα μπορούν πλέον να παίζουν σ’ ένα σύγχρονο, ελκυστικό, λειτουργικό και κυρίως ασφαλή για τη σωματική ακεραιότητά τους περιβάλλον.

 

Σχετικά Άρθρα