Ανοιξιάτικο «πικ νικ» για τα παιδιά των σταθμών της ΔΗΚΕΧ

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΧΙΟΥ Δ.ΥΠ.Α.
Παρ, 26/05/2023 - 16:19

Στον Κήπο των θαυμάτων, στον Καστρομηνά, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν την Κυριακή 14 Μαΐου, 200 περίπου μικροί μας φίλοι από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς «Γλυκό μου Μανταρίνι» & «Νερομπογιές και Νότες» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Χίου (ΔΗΚΕΧ)!

Η δράση έγινε στα πλαίσια της Γιορτής της Μητέρας, με τίτλο δράσης Ανοιξιάτικο «Πικ Νικ» στη νέα δομή της ΔΗΚΕΧ, «Ο Κήπος των θαυμάτων», σε συνεργασία της ΔΗΚΕΧ με την Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ)- ΕΠΑΣ Μαθητείας Χίου (Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης και Τμήμα Κομμωτικής Τέχνης) και με το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Μια δράση όπου παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να γελάσουν, και να δημιουργήσουν!

Το Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης είχε αναλάβει τον μπουφέ της δράσης για 500 άτομα καθώς και το εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής για τους μικρούς μας φίλους. Το Τμήμα Κομμωτικής Τέχνης είχε αναλάβει το εργαστήριο Face Painiting και το εργαστήριο κομμωτηρίου!

Με θεματικό αντικείμενο «οι Περιπέτειες της Bluey στο Κήπο των Θαυμάτων», το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου είχε ετοιμάσει πολλές επίσης δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους!

Η μοναδική αυτή δράση, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς την απλόχερη βοήθεια όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων της σχολής μας! Έτσι θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα προσέφεραν στις ενέργειες προετοιμασίας αλλά και κατά την διεξαγωγή αυτής της δράσης!

Θα ήταν παράλειψη μας αν δεν ευχαριστούσαμε τον Όμιλο Fegoudakis Hotels & Resorts που μας παρείχε ότι χρειαστήκαμε σε υλικό καθώς και την εταιρεία Αθηνάδης-Τέττερης ΑΕ για την βοήθεια τους με την παροχή ενός ψυγείου για την δράση μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΧ κ.Κωνσταντίνο Μισόβουλο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης για μια ακόμη χρονιά!

Ευχαριστούμε επίσης τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Νότη Μηταράκη, τον Δήμαρχο Χίου κ.Σταμάτη Κάρμαντζη καθώς και τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η συμμετοχή των ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς προωθεί και προβάλλει τις επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες των μαθητευομένων και των εκπαιδευτικών. Η ανάδειξη των δεξιοτήτων των νέων αποτελεί προτεραιότητα και στόχο του σχολείου, ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που βασίζεται στο διαχρονικά επιτυχημένο μοντέλο της Γερμανίας και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (on-the-job-training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Οι μαθητές των 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ):

1. Πραγματοποιούν μαθητεία και πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση

2. Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια

3. Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό

4. Λαμβάνουν τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

5. Δικαιούνται μέχρι 30 ημέρες σπουδαστική άδεια με αποδοχές

6. Δικαιούνται αναβολή στράτευσης

7. Έχουν πρόσβαση σε επίδομα στέγασης και σίτισης, εφόσον είναι δικαιούχοι.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/mathitia

Για περισσότερες πληροφορίες για την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Χίου, θα μας βρείτε στα τηλέφωνα 2271029531, 2271020065, στο e-mail: epas.hios@dypa.gov.gr, στο facebook και στο Instagram epasmatheteiaschiou.