Χίος, Τρίτη 16 Οκτωβρίου

Από 18 Ιουνίου εως 10 Σεπτεμβρίου το καλοκαιρινό camp για παιδιά

ΤΟ ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΣΣΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Τετ, 16/05/2018 - 15:14

Κέρδισε το στοίχημα των συμμετοχών το περσινό camp του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου και έτσι φέτος  η διοργάνωση επαναλαμβάνεται και εμπλουτίζεται με νέες δραστηριότητες.

«Είδαμε ότι το περσινό καλοκαίρι οι γονείς αγκάλιασαν το πρόγραμμα και έτσι ξεκινάμε και φέτος από τις 18 Ιουνίου και έως τις 10 Σεπτεμβρίου τις δημιουργικές δραστηριότητες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παντελής Καμπούρης, συμπληρώνοντας ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και οι ώρες απασχόλησης θα είναι από τις 7.30 το πρωί έως τις 3  το μεσημέρι.

Παράλληλα φέτος θα υπάρχει συνδιοργάνωση  δράσεων με την 96 ΑΔΤΕ καθώς  τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στο ΚΑΥ Αγ. Ελένης το Ιωνικό Κολυμβητήριο  αλλά και το Ομήρειο.

Οι εγγραφές ξεκινούν από την 1η Ιουνίου ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής παιδιών ακόμη και για ένα δεκαπενθήμερο.

Παράλληλα την βεβαιότητα ότι ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Βέσσα, στον χώρο του παλιού σχολείου, θα ξεκινήσει την λειτουργία του από τον Σεπτέμβρη, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παντελής Καμπούρης μιας και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ η ομόφωνη απόφαση των μελών άνοιξε το δρόμο για την υλοποίηση του.

«Υπολογίζουμε ότι τον Σεπτέμβρη θα είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε 7 βρέφη και 17 νήπια από την ευρύτερη περιοχή των Μαστιχοχωρίων», ανέφερε ο κ Καμπούρης συμπληρώνοντας ότι ήδη υπάρχουν 3 εγγραφές νηπίων για τον συγκεκριμένο σταθμό.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 15/10/2018 - 15:45
Υποδοχή των παιδιών από την Εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη

Η Χίος έγινε σήμερα μια τεράστια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά των προσφύγων – μεταναστών, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουν μαθήματα τις απογευματινές ώρες σε Σχολεία της πόλης.

Με αρκετή καθυστέρηση η Πολιτεία δια της Κυβερνήσεως και στο νησί μας εκπλήρωσε μια από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από το Διεθνές δίκαιο και τα κατοχυρωμένα διεθνώς δικαιώματα των παιδιών.

Ετσι με λεωφορείο από την ΒΙΑΛ μοιράστηκαν ανά Σχολείο 4-5 παιδιά 6-12 χρόνων ενώ ειδικά τα παιδιά του Σχολείου του κάμπου τα υποδέχθηκε συμβολικά η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη. Μαζί της ήταν η Συντονίστρια της δομής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασιλική Κατριβάνου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αλέκος Αντωνίου, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγλαϊα Κυρίτση, η Δημοτική Σύμβουλος Ερμιόνη Φρεζούλη και αρκετοί Δάσκαλοι.

Τα παιδιά με αρκετή σαστιμάρα είναι αλήθεια, οδηγήθηκαν από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου στην αίθουσα τους.

Φεύγοντας κρατήσαμε τα λόγια της, όχι προς τα προσφυγάκια αλλά σε μας.

Δεν καταλαβαίνω, μας είπε η Αθηνά Πλακωτάρη, πως έγινε θέμα το αυτονόητο. Συζητάμε αν τα παιδιά πρέπει να μάθουν γράμματα; Ε, όχι, αυτά τα ζητήματα είναι λυμένα εδώ και αιώνες.

mia_agkalia_gia_ta_prosfygakia

Τα παιδιά εμφανώς σαστισμέναΑθηνά ΠλακωτάρηΒασιλική ΚατριβάνουΚαλό μάθημα