Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Απολογισμός Θερινού Σχολείου ΤΝΕΥ STT CAMP 2014

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/11/2014 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
Τετ, 26/11/2014 - 10:11

Την Πέμπτη 27/11/2014 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης στη Χίο διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Απολογισμός Θερινού Σχολείου ΤΝΕΥ STT CAMP 2014» από το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι υλοποιηθείσες δράσεις και τα αποτελέσματα του Θερινού Σχολείου με τίτλο ‘STT CAMP 2014. Shipping, Transportation and Trade. Current Advances and Market Perspectives for World Shipping Leaders που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 15/7/2014 – 4/8/2014, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» και σε συνεργασία με τη Σχολή Μεταφορών και Επικοινωνιών του Shanghai Maritime University, του μεγαλύτερου ναυτιλιακού Πανεπιστημίου της Κίνας, με το οποίο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο, προσέφερε προηγμένη γνώση για την κατανόηση των ραγδαίων αλλαγών στη δομή των αγορών της ναυτιλίας και των μεταφορών και των δυνάμεων που τις κατευθύνουν και καλύτερη κατανόηση των στρατηγικών που εφαρμόζουν οι ηγέτες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Περιελάμβανε τρεις Θεματικές Ενότητες: α) Παγκόσμιες Ναυτιλιακές Αγορές και Λήψη Οικονομικών Αποφάσεων, β) Τεχνολογίες και Εργαλεία Σχεδιασμού για τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές, γ) Ναυτιλιακή Πολιτική, Διοίκηση Πλοίων και Λιμένων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν 21 φοιτητές και φοιτήτριες και 3 Καθηγητές/τριες από τη Σχολή Μεταφορών και Επικοινωνιών του Shanghai Maritime University, καθώς και επαγγελματίες από την Ιταλία και την Αγγλία, υποψήφιοι διδάκτορες από τη Φιλανδία και το Βέλγιο και προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Θερινού Σχολείου και με σκοπό τη γνωριμία των ξένων συμμετεχόντων με τη ναυτική παράδοση και το φυσικό κάλλος της Χίου πραγματοποιήθηκαν επίσης εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο (18/7/2014), και στα Νοτιόχωρα της Χίου (21/7/2014). Το Θερινό Σχολείο εμπλουτίστηκε με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών και τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Οινουσσών με χορηγία του Παγχιακού Ιδρύματος Υποτροφιών ΙΩΑΝΝΟΥ Δ. ΠΑΤΕΡΑ (20/7/2014) και στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Παράδοσης ‘’ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ’’ όπου οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες φιλοξενήθηκαν από το Ίδρυμα στη διήμερη επίσκεψή τους στα Καρδάμυλα (26-27/7/2014).

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για τη χιακή κοινωνία. Περισσότερες πληροφορίες για αυτήν καθώς και για τα Θερινά Σχολεία του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών παρέχονται στο τηλέφωνο 22710-35212 (κ. Α. Αθανασίου).

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 15:05

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμά η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι πολίτες, με τις τριήμερες εκδηλώσεις να ξεκινούν από τα σχολεία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στα μηνύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου έτσι όπως καταγράφηκαν μέσα από στίχους, μελωδίες και πεζά κείμενα.

xekinisan_oi_triimeres_ekdiloseis_gia_to_polytehneio