Χίος, Παρασκευή 19 Απριλίου

Άψογη η πολυήμερη εκδρομή των μαθητών του ΓΕΛ Καλλιμασιάς

Δελτίο Τύπου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/03/2017 - 10:50

Το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς πραγματοποίησε την πολυήμερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα από 10 ως 16 Φεβρουαρίου 2017. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Γεωργούλη Ειρήνη, ΠΕ 02 και Γκιουζεπάκη Αργυρώ, ΠΕ 04.

 Οι μαθητές μας αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες από τα μέρη που επισκέφθηκαν,όπως οι κατακόμβες στον Άγιο Δημήτριο, ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, η λίμνη Κερκίνη με τον πλούσιο υδροβιότοπο, τα αρχοντικά της Σιάτιστας, τα σπήλαια Αλιστράτης και Ιωαννίνων καθώς και το μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων στα Ιωάννινα.

Η συνεργασία των παιδιών μεταξύ τους και με τους συνοδούς καθηγητές τους ήταν άψογη.

 Με αφορμή τις πανελλήνιες εξετάσεις ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους και να μην σταματήσουν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/04/2019 - 06:59

Τον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ Χίου επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019 οι μαθητές της Β΄ τάξης,  του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Χίου, που είχαν την δυνατότητα και εξέφρασαν την επιθυμία, των τομέων Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους. Μαθητές και καθηγητές υποδέχθηκε στην είσοδο του εργοστασίου ο κος Τσατσαρώνης Γ, Διευθυντής της ΑΣΠ Χίου και τους οποίους στην συνέχεια  ξενάγησε στους εργασιακούς χώρους ο κος Γούτης Γ.

  • μαθητές της Β΄ τάξης είχαν αρχικά την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το περιβάλλον πραγματικής λειτουργίας ενός Μηχανοστασίου το οποίο περιλαμβάνει μηχανές παρόμοιων διαστάσεων και ισχύος που βρίσκονται στα πλοία. Να έχουν άμεση επαφή με τα συνεργεία εργασίας και τους εργαζόμενους και να επισκεφθούν εγκαταστάσεις: Ψύξης, Φυγοκεντρικών διαχωριστών (De Laval), εξοικονόμησης ενέργειας από τα καυσαέρια και καθαρισμού του θαλασσινού νερού ψύξης πριν επανέλθει στη θάλασσα. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το control room του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος όπου πραγματοποιήθηκε και ειδική αναφορά στην συνεισφορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ρεύματος.

Οι μαθητές διαπίστωσαν τον επαγγελματισμό και την μεγάλη εμπειρία στον χώρο εργασία των εργαζομένων στο Εργοστάσιο οι οποίοι μοχθούν καθημερινά ώστε να έχουμε το πολύτιμο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι μας. Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. έφυγαν ενθουσιασμένοι., αφού είδαν πολλούς τεχνικούς που στελεχώνουν σήμερα το εργοστάσιο να είναι παλαιοί τους γνώριμοι από το σχολείο ευελπιστώντας να είναι και μελλοντικοί τους συνάδελφοι.

 Την ομάδα μαθητών αποτελούσαν οι: Ροδίτης Α, Γαμβρούδη Κ, Μανούκης Γ, Γκίνης Σ, Χρυσοστόμου Μ, Φουντάκιας Η, Μπαλής Σ, Κοίλης Ν, Φερέτος Ι, Αλιφέρης Κ, Αργυρουδάκης Γ, Μαυρίκης Σ, Μπαλής Μ.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης και Ηλίας Βορριάς.