Δ/ντρια Β/βαθμιας Εκπαίδευσης για πανελλαδικές: Εύκολα θέματα από το σχολικό βιβλίο στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παρ, 02/06/2023 - 13:11

Για δεύτερη ημέρα οι υποψήφιοι να εισαχθούν στα πανεπιστήμια εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και για μια ακόμη φορά τα θέματα ήταν βατά. Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και όπως είπε στην "Αλήθεια" η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου σε σύνολο 280 εξεταστέων προσήλθαν 272 (8 απόντες) στους οποίους προστίθενται και 8 (από τους 9 εξεταστέους) φυσικώς αδύνατοι.

Η κα Βλυσίδου, ως φιλόλογος, χαρακτήρισε εύκολα τα θέματα που μπήκαν χθες στα ΕΠΑΛ (εθελοντισμός) αλλά και στα ΓΕΛ (βία κατά των γυναικών και φεμινισμός) σημειώνοντας ότι επρόκειτο για θέματα που οι καλά διαβασμένοι μαθητές, οι μαθητές που σκέφτονται και γράφουν και δεν παπαγαλίζουν εκθέσεις -όπως είπε χαρακτηριστικά- δεν θα τα βρήκαν δύσκολα.

"H διατύπωση τους  ήταν σαφή", ανέφερε η κυρία Βλυσίδου, για τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές και των ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ και επέμεινε ότι και αυτή τη φορά όσοι μαθητές είχαν μελετήσει το σχολικό βιβλίο μπορούν να έχουν καλές επιδόσεις.

Η ίδια μάλιστα εκτιμά ότι στο συγκεκριμένο μάθημα τα άριστα γραπτά θα είναι αρκετά.

Σχετικά Άρθρα