Έφυγε ο Μανώλης Βολικάκης

Κυρ, 29/01/2023 - 19:31
Σημαντικές απώλειες ανθρώπων

Θλίψη στην τοπική μας κοινωνία αλλά και τους συναδέλφους του, σκόρπισε ο θάνατος του εκπαιδευτικού Μανώλη Βολικάκη.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω λιτή ανάρτηση του 1ου ΕΠΑΛ Χίου.

«Η καλοσύνη, η ευγένειά σου, η διάθεσή σου για προσφορά για την παιδεία και τον μαθητή. Φάρος και οδηγός σε όσες και όσους σε γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί σου. Θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας».

Η ΕΛΜΕ Χίου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χίου, εκφράζοντας σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, αποχαιρετά σήμερα τον συνάδελφο Βολικάκη Μανώλη καθηγητή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου και υποδιευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Χίου.

Ως παιδαγωγός υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση  από τη θέση του καθηγητή της Τεχνικής Εκπαίδευσης με ήθος, ευγένεια, ευσυνειδησία, αγάπη και διάθεση για προσφορά τόσο προς τους μαθητές όσο και προς τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς.

Η ΕΛΜΕ Χίου στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά του να παραμείνει στη ζωή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό σου ταξίδι Μανώλη. Θα είσαι πάντα στις καρδιές των συναδέλφων σου και των μαθητών σου."

 

Από την Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών ανακοινώθηκαν τα εξής:

¨ Αδόκητος θάνατος εν ενεργεία συναδέλφου μας ¨

   

     Αξιότιμοι/ες Κύριοι/ες,

Χάσαμε έναν αδελφό μας!

Έναν συνάδελφο που πρόσφερε καθημερινά στους μαθητές του, στους γονείς και κηδεμόνες τους, σε όλους εμάς!

Αξιοπρέπεια, ανθρωπισμός, ευγένεια, τιμιότητα, μόρφωση και τόσες άλλες χάρες τον χαρακτήριζαν!

Συλλυπητήρια στην προσφιλή οικογένειά του!

Ως εκ τούτου και λόγω του πένθους της εκπαιδευτικής κοινότητας για τον αδόκητο θάνατο του εν ενεργεία συναδέλφου μας και Υποδιευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Χίου Μανώλη Βολικάκη, ως Παράρτημα Χίου του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών

 

Αποφασίστηκε:

  • Να παρευρεθεί ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών και μέλη του Παραρτήματος Χίου της ΕΤΕ στην εξόδιο ακολουθία.
  • Προτείνει στον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Εργαστηριακού Κέντρου Χίου να ονομασθεί το Εργαστήριο το οποίο δίδασκε επί σειρά ετών σε ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ.
  • Να ανασταλεί η πραγματοποίηση έκθεσης στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου η οποία είχε προταθεί να πραγματοποιηθεί από 17 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2023 με θέμα: ¨Έκθεση Έργων & Δράσεων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υ.ΠΑΙ.Θ. Χίου¨
  • Να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση με τους φορείς και τις σχολικές μονάδες από τις αρχές του επόμενου σχολικού έτους 2023-2024 με στόχευση να αφιερωθεί η έκθεση εκτός των άλλων και στον Μανώλη Βολικάκη.

 

Από το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ - 1ο Ε.Κ. ΧΙΟΥ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ψήφισμα για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου μας και ιδιαιτέρως αγαπητού ΒΟΛΙΚΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1ου Ε.Κ. ΧΙΟΥ

Οι Σύλλογοι διδασκόντων των προαναφερομένων Σχολείων, αφού πληροφορήθηκαν για τον θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου και φίλου Βολικάκη Μανώλη που σφράγισε με την πολυετή διδακτική του παρουσία, τόσο με την προσφορά του στους μαθητές του όσο και με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εύρυθμη διοικητική λειτουργία των σχολείων μας,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

1. Να εκφράσουμε τη βαθύτατη οδύνη μας συμμετέχοντας στη νεκρώσιμη ακολουθία.

2. Αντί στεφανιών να συγκεντρώσουμε χρηματικό ποσό και να διατεθεί για καλό σκοπό.

3. Να μεταφέρουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΦΙΛΤΑΤΕ ΜΑΝΩΛΗ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

 

Από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Χίου, εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

 

Στη Χίο σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 συνήλθε εκτάκτως ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Χίου ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του. Ο Διευθυντής πληροφόρησε το σώμα για την απώλεια του ιδιαίτερα αγαπητού συναδέλφου μας και υποδιευθυντή του σχολείου

Μανώλη Βολικάκη

Στην συνεδρίαση έγινε αναφορά για τον εκλιπόντα, για το ήθος, την ευγένεια, το φιλότιμο, την αγάπη και την καλοσύνη που εξέπεμπε, την εργατικότητα, τη μόρφωση, την καλλιέργεια, την ικανότητα και την αγάπη του για τους μαθητές και το σχολείο και την εν γένει προσφορά του από την κάθε θέση που υπηρέτησε την εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συμπαραστέκεται στο βαρύ πένθος της οικογένειάς του και ομόφωνα αποφασίζει τα παρακάτω:

  1. Να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του συναδέλφου και να εκφράσει τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
  2. Να επιδοθεί το παρόν στους συγγενείς και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.
  3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντα και να αναρτηθεί η σημαία του σχολείου μεσίστια από σήμερα μέχρι την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
  4. Να παραστεί αντιπροσωπία του Συλλόγου μας στην εξόδιο ακολουθία.

Για το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Στρατής Μπενοβίας

Σχετικά Άρθρα