«Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» στη Χίο!

Τρί, 01/12/2015 - 14:46

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιεί στη Χίο μέχρι και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου  ο Πολυπολιτισμικός Θίασος ΑΝΑΣΑ «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα».

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιάσει δυο παραστάσεις, η πρώτη σήμερα στις 5 μ.μ. μαζί με μαθητές και μαθήτριες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και η δεύτερη στα Καρδάμυλα την Παρασκευή 4/12 στις 3 μ.μ. μαζί με μαθητές και μαθήτριες στο Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων.

Η παράσταση αυτή αποτελεί θεατρική διαδραστική υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Ειρήνη» – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα (www.unhcr.gr/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko/eirini.html). Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο, βλέποντας τις φλόγες να πέφτουν από τον ουρανό, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη περνώντας από το χωριό, το δάσος, τη χώρα των Πετροφάγων, τη χώρα με τις Μεταξωτές Ουρές, τη χώρα των Μουτζουρωμένων Κορακιών, τη χώρα των Αχόρταγων, τις παράγκες των φτωχών ανθρώπων. Τελικά η μικρή Ειρήνη βρίσκει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος, σε ένα τεράστιο δέντρο όπου ζει η οικογένεια του Καλόκαρδου.

Την Τετάρτη 2/12 και ώρες 18:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Χίου και την υπεύθυνη του Γραφείου την κα. Ανατολή Βροχαρίδου στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης «Κοραής».

Το έργο «Πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ: Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» που υλοποιεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA (www.anasa.org.gr/caravan) χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» (www.weareallcitizens.gr), το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr). Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όλοι οι σταθμοί του Καραβανιού Χωρίς Σύνορα:

ü                9-11 Νοεμβρίου 2015: Αθήνα

ü                18-20 Νοεμβρίου 2015: Αθήνα

ü                30 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2015: Χίος

ü                9-11 Δεκεμβρίου 2015: Κως

ü                16-18 Δεκεμβρίου 2015: Σάμος

ü                21-23 Δεκεμβρίου 2015: Αθήνα

ü                13-15 Ιανουαρίου 2016: Ρόδος

ü                20-22 Ιανουαρίου 2016: Χαλάνδρι

ü                27-29 Ιανουαρίου 2016: Έβρος