Χίος, Πέμπτη 21 Μαρτίου

Ενας Ερασμος στα... Καρδάμυλα

Παρ, 02/03/2018 - 20:51
Ερασμος

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Parent involvement in educationto get sweet results» («Η συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση») το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει μαθητές και καθηγητές από τις χώρες - εταίρους του , Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία και Τουρκία από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου 2018. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει εκπαίδευση των μαθητών σε προγραμματιστική δραστηριότητα από τον Σύλλογο Πληροφορικών Χίου , εκμάθηση χιώτικων παραδοσιακών χορών από τον χοροδιδάσκαλο κο Κωστίδη Σαράντο και δραστηριότητα σχετικά με τη χιώτικη ναυτιλία από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος». Με κύριο στόχο την τουριστική προβολή της Χίου και την ανάδειξη της ιστορίας , της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στα Καρδάμυλα, στα όμορφα μεσαιωνικά χωριά του νησιού μας Πυργί , Μεστά , Ολύμπους , Αυγώνυμα , Ανάβατο και Βολισσό,  ξενάγηση στο Μουσείο Μαστίχας , το Βυζαντινό Μουσείο , τη Βιβλιοθήκη Κοραή , το Κάστρο της Χίου , τον Κάμπο ,  τη Νέα Μονή, τη Μονή Μουνδών και άλλα αξιοθέατα. Φυσικά, θα απολαύσουν χειροποίητες, παραδοσιακές συνταγές από τους γονείς των μαθητών. Οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων ανυπομονούν να φιλοξενήσουν τους εταίρους τους και ελπίζουν να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διαμονή τους στο νησί μας.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/03/2019 - 17:44

Οπως σημειώνεται σε σχετική αναφορά του ΜΕΟΘ.

Για άλλη μια φορά το Δημοτικό σχολείο Θυμιανών Αγίου Μηνά βραβεύται για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό ρομποτικής.

Η απίστευτη δουλειά και οι γνώσεις του Μάκη Σαμολαδά, η υποστήριξη της Δώρα Σκουλούδη καθώς και συνδρομή τόσο του Διευθυντή Στέλιου Καμπούρη και υποδιευθυντή Θέμη Κολλιάρου καταφέρνουν κάθε χρόνο το χωριό μας να ακούγεται και να βραβεύεται, αφού έχουν ξεπεράσει μεγαθήρια  ιδιωτικά σχολεία και πολυδύναμα σχολεία.

Θα πρέπει να γίνει αναφορά και στους μαθητές της ομάδας καθώς και στους γονείς τους. Χάρη στο επίπεδο και την εργατικότητα τους κατάφεραν για άλλη μια φορά να σταθούν σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου διαγωνισμό. Συγχαρητήρια και στο εκπαιδευτικό προσωπικο του Δημοτικού σχολείου Θυμιανών γιατί αυτά τα παιδιά είναι η διαφήμιση της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής προσφοράς τους και της πολύ καλής δουλειάς τους!