Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

Ενημερωτική Επίσκεψη του Εσπερινού ΕΠΑΛ στην ΑΕΝ/Μηχανικών ΕΝ Χίου

Σάβ, 13/04/2019 - 06:53

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, που υπογράφει ο Διευτυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιώργος Κλούβας, θερμή υποδοχή επιφύλαξε το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου 2019 η Διευθύντρια Σπουδών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου κα Μακκά Μ. στους μαθητές της Β΄ τάξης, που εξέφρασαν την επιθυμία,  του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Χίου, των τομέων Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων που μαζί με τους καθηγητές τους ξεναγήθηκαν και παρακολούθησαν ωριαίες διδασκαλίες στα εργαστήρια της Ακαδημίας.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από το περιβάλλον ενός Μηχανοστασίου πλοίου. Ο κ. Φραγκάκης Α. καθηγητής του Εργαστηρίου Μηχανών Εσωτερικής Καύσης τους εξήγησε, αρχικά, λεπτομερώς για τα μέρη και την λειτουργία των μηχανών αλλά και μερικών από τα βοηθητικά μηχανήματα των πλοίων. Στην συνέχεια ο κος Φαραντάκης Π. τους ξενάγησε στα υπόλοιπα μέρη του Μηχανουργείου ενώ ακολούθως παρακολούθησαν μάθημα Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου από τον κ. Μανωλάκη Γ. για να ολοκληρωθεί η επίσκεψη με τον κ. Ανδριώτη Α. όπου οι μαθητές παρακολούθησαν μια ωριαία διδασκαλία μαζί με φοιτητές της Σχολής στο Εργαστήριο Εξομοίωσης Βλαβών.

Οι μαθητές διαπίστωσαν  για τους καθηγητές της Σχολής τον επαγγελματισμό, την μεγάλη εμπειρία στον χώρο εργασίας τους και την ικανότητα να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους με ακρίβεια ώστε να εκπαιδεύσουν άριστα τους σπουδαστές της σχολής ΑΕΝ/Μ/Χίου μέσω μιας επιτυχημένης διαδικασίας μάθησης στη θεωρία και την πρακτική.
Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. έφυγαν ενθουσιασμένοι., ευελπιστώντας να ξαναεπισκεφθούν την Σχολή με την πρώτη ευκαιρία αλλά και πλέον ως φοιτητές.

 

 Την ομάδα μαθητών αποτελούσαν οι: Αλιφέρης Κ, Λαδικός Σ, Ροδίτης Α, Καραγιάννης Φ, Γέμελος Σ, Χρυσοστόμου Μ, Φουντάκιας Η, Μπαλής Σ, Κοίλης Ν, Κωνσταντάς Π.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης και Στέφανος Παπαθεοδώρου.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/08/2019 - 11:23

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, σύμφωνα με το ethnos.gr,  θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών 2019, καθώς οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. 

Μεγαλύτερη είναι η αγωνία γι’ αυτούς που βρίσκονται σε  «βαθμολογικό μεταίχμιο» και η μοίρα τους κρίνεται για λίγα μόρια. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το 2019 θα είναι έτος εκπλήξεων και ανατροπών όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής με δεδομένο ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν ΤΕΙ στο μηχανογραφικό δελτίο και επιπλέον οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επιλέξουν και κάποιο από τα 100 και πλέον νέα τμήματα.

Επιπλέον, οι μεχρι τώρα τάσεις υποδεικνύουν ότι θα υπάρξει πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ. Αυτό δεν θα ισχύσει για  όλες τις σχολές, οι οποίες οδηγούν στην ασφάλεια του δημόσιου τομέα, όπως οι Στρατιωτικές, αφού η παρατεταμένη οικονομική κρίση τρομάζει τη νέα γενιά, η οποία ψάχνει πώς θα εξασφαλίσει το μέλλον της. 

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, πάντως, θα αρχίσει ένας νέος μαραθώνιος για τους καινούργιους φοιτητές, καθώς θα πρέπει να επιδοθούν στον αγώνα για την ανεύρεση στέγης, ενώ οι υπόλοιποι, θα περιμένουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ώστε να πάρουν την πολυπόθητη  μετεγγραφή κοντά στον τόπο κατοικίας τους, η οποία συνήθως είναι μία χρονοβόρα διαδικασία.