Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Ενημερωτική Επίσκεψη του Εσπερινού ΕΠΑΛ στην ΑΕΝ/Μηχανικών ΕΝ Χίου

Σάβ, 13/04/2019 - 06:53

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, που υπογράφει ο Διευτυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιώργος Κλούβας, θερμή υποδοχή επιφύλαξε το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου 2019 η Διευθύντρια Σπουδών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου κα Μακκά Μ. στους μαθητές της Β΄ τάξης, που εξέφρασαν την επιθυμία,  του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Χίου, των τομέων Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων που μαζί με τους καθηγητές τους ξεναγήθηκαν και παρακολούθησαν ωριαίες διδασκαλίες στα εργαστήρια της Ακαδημίας.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από το περιβάλλον ενός Μηχανοστασίου πλοίου. Ο κ. Φραγκάκης Α. καθηγητής του Εργαστηρίου Μηχανών Εσωτερικής Καύσης τους εξήγησε, αρχικά, λεπτομερώς για τα μέρη και την λειτουργία των μηχανών αλλά και μερικών από τα βοηθητικά μηχανήματα των πλοίων. Στην συνέχεια ο κος Φαραντάκης Π. τους ξενάγησε στα υπόλοιπα μέρη του Μηχανουργείου ενώ ακολούθως παρακολούθησαν μάθημα Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου από τον κ. Μανωλάκη Γ. για να ολοκληρωθεί η επίσκεψη με τον κ. Ανδριώτη Α. όπου οι μαθητές παρακολούθησαν μια ωριαία διδασκαλία μαζί με φοιτητές της Σχολής στο Εργαστήριο Εξομοίωσης Βλαβών.

Οι μαθητές διαπίστωσαν  για τους καθηγητές της Σχολής τον επαγγελματισμό, την μεγάλη εμπειρία στον χώρο εργασίας τους και την ικανότητα να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους με ακρίβεια ώστε να εκπαιδεύσουν άριστα τους σπουδαστές της σχολής ΑΕΝ/Μ/Χίου μέσω μιας επιτυχημένης διαδικασίας μάθησης στη θεωρία και την πρακτική.
Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. έφυγαν ενθουσιασμένοι., ευελπιστώντας να ξαναεπισκεφθούν την Σχολή με την πρώτη ευκαιρία αλλά και πλέον ως φοιτητές.

 

 Την ομάδα μαθητών αποτελούσαν οι: Αλιφέρης Κ, Λαδικός Σ, Ροδίτης Α, Καραγιάννης Φ, Γέμελος Σ, Χρυσοστόμου Μ, Φουντάκιας Η, Μπαλής Σ, Κοίλης Ν, Κωνσταντάς Π.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης και Στέφανος Παπαθεοδώρου.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 10:17

Σε κλίμα συγκίνησης η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή Χρήστου Κόλλια, παρέλαβε το πτυχίο του γιού της στην τελετή καθομολόγησης του Τμήματος  Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το αμφιθέατρο του Πανεπιστήμιου «Γιάννης Καράλης» , στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τελετή, σείστηκε από τα χειροκροτήματα των φοιτητών που για περισσότερο από ένα λεπτό, τίμησαν και αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον αδικοχαμένο συμφοιτητή τους.

me_sygkinisi_kai_heirokrotima_to_ptyhio_ston_adikohameno_hristo_kollia