Χίος, Κυριακή 25 Αυγούστου

Επαναλειτουργούν τομείς στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, αλλά...

Τετ, 28/09/2016 - 15:35

Τέλος καλό για τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ, που φέτος θα μπορέσουν να ενταχθούν κανονικά στους τομείς Πληροφορικής και Διοίκησης – Οικονομίας, που κινδύνευαν να μη λειτουργήσουν επειδή δεν συγκεντρώνονταν ο απαραίτητος αριθμός των 10 μαθητών ανά τομέα.

Τελικά ο απαιτούμενος αριθμός συγκεντρώθηκε, η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου συνηγόρησε στο αίτημα και ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης εξέδωσε την απόφαση για τη λειτουργία τους, πλην όμως ο Κώστας Χατζησταμάτης, καθηγητής και σύμβουλος σταδιοδρομίας, σε δηλώσεις του στην «Α» επισημαίνει ότι το πρόβλημα θα το ξαναβρούμε μπροστά μας του χρόνου, κρίνοντας αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση του. Συγκεκριμένα ζητά ειδικά για τα Εσπερινά ΕΠΑΛ των παραμεθόριων περιοχών,  να μειωθεί το αριθμητικό μαθητικό όριο ανά τομέα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρχε περίπτωση μαθήτριας 46 ετών στο σχολείο τους, που όπως είπε, δουλεύει σε λογιστικό γραφείο, ήθελε να τελειώσει τον τομέα Διοίκησης – Οικονομίας και επειδή μέχρι χθες δεν ήξεραν αν θα λειτουργήσει ο τομέας στο σχολείο θα ήταν αναγκασμένη να σταματήσει τις σπουδές στη Β’ λυκείου ή να συνεχίσει στον τομέα… ηλεκτρολόγων.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/08/2019 - 17:44

Η Attica Group, με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζει για ακόμη μία χρονιά τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους, για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

Η έκπτωση ανέρχεται σε 50% για τον φοιτητή και την οικογένειά του, εφόσον τον συνοδεύει, σε όλες τις θέσεις επιβατών (εκτός από καμπίνα LUX) και ισχύει έως 31 Οκτωβρίου 2019, για τις γραμμές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Β.Α. Αιγαίου, των Σποράδων, του Σαρωνικού και της Κρήτης για Ηράκλειο και Χανιά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήριά τους από όλα τα συνεργαζόμενα με την Kοινοπραξία BLUE STAR FERRIES ταξιδιωτικά πρακτορεία, προσκομίζοντας το «Δελτίο Εξεταζομένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019».

Η Attica Group σε μία περίοδο όπου η παιδεία αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς παράγοντες για την εξέλιξη και την πρόοδο του τόπου μας, στηρίζει και επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους, αλλά και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους τη φοιτητική έκπτωση, πριν ακόμα αποκτήσουν τη φοιτητική ταυτότητα, που θα τους εξασφαλίσει μειωμένες τιμές στις μετακινήσεις τους.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.