Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Φοιτητικές Υποτροφίες 2018-2019 από τη Χιακή Αρωγή

Δευ, 01/10/2018 - 20:44

Η Χιακή Αρωγή ξεκινάει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος τη χορήγηση 2 φοιτητικών υποτροφιών σε πρωτοετείς φοιτητές που πέτυχαν το 2018 για πρώτη φορά την εισαγωγή τους στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η πρωτοβουλία #scholarship είναι ανοιχτή σε υποβολή αιτήσεων από σήμερα, Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018. Οι αιτήσεις γίνονται στην ιστοσελίδα https://scholarship.chianaid.gr.

 

Με την ευκαιρία της νέας δράσης, η Πρόεδρος της Χιακής Αρωγής, κα. Αλίκη Φράγκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Στη Χιακή Αρωγή, πιστοί στις αρχές της αλληλεγγύης, των ευκαιριών και της επιβράβευσης των καλύτερων, ξεκινάμε φέτος μια δράση που φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε θεσμό.

 

Χορηγούμε 2 υποτροφίες, σε παιδιά της Χίου που πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στηρίζουμε με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά μας στα πρώτα τους βήματα, στην καινούργια περίοδο της ζωής τους. Στηρίζουμε τις οικογένειές τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και στηρίζουμε τον τόπο μας, ενισχύοντας το πιο δυναμικό κομμάτι της νέας γενιάς.

 

Καλούμε όλους τους επιτυχόντες από το νομό μας να επισκεφτούν το scholarship.chianaid.grκαι να κάνουν την αίτησή τους από 01/10/2018 έως 31/10/2018.

 

Σε όλους τους επιτυχόντες, η Χιακή Αρωγή εύχεται καλές σπουδές και τους προτρέπει να έχουν πάντα στις προτεραιότητές τους να επιστρέψουν και προσφέρουν στον τόπο τους.»

 

Σχετικά Άρθρα

Θα συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.
Τετ, 18/09/2019 - 10:29

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας στην οποία ορίζει ότι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλα τα δημόσια σχολεία εξαιτίας της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σκοπός είναι η ενεργοποίηση των μαθητών και μαθητριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Προτείνεται, μάλιστα, στις σχολικές μονάδες να υλοποιήσεων εντός σχολικού ωραρίου μια σειρά από αθλητικές δράσεις, όπως: 

  • Αερόβιες κινητικές δραστηριότητες:
  • Βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά – ατομικά αθλήματα:
  • Καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών διαφόρων αθλημάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ.