Χίος, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

''Μαστιχοδημιουργίες'' στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου!

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 18/05/2019 - 07:51

 Παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 17 Μαϊου 2019, στις 7μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου Χίου (ΕΠΑΛ Εσπερινό Χίου), οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία μαθητών και Καθηγητών του Σχολείου στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου (από τη ΜΝΑΕ) Προγράμματος ''Μαστιχοδημιουργίες''.

             Οι υπεύθυνοι Καθηγητές που υποστήριξαν τους μαθητές στην υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος Κλούβας Γεώργιος Διευθυντής Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου, Μονιούκας Φώτης Υποδιευθυντής και Αργυρούδη Θέκλα Αισθητικός Καθηγήτρια, προλόγισαν την εκδήλωση, στην οποία προβλήθηκε και βίντεο με τις δράσεις και τις Εκπαιδευτικές εξορμήσεις και εκδρομές των Μαθητών(στο Μουσείο Μαστίχας και σε άλλα μέρη), τη διαδικασία κατασκευής των προϊόντων και των δημιουργιών που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος και πολλές χρήσιμες σχετικές πληροφορίες. Ακολούθησε μικρή δεξίωση (που επιμελήθηκαν και φρόντισαν μαθητές και καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου) με κέρασμα,δίπλα στην έκθεση των δημιουργιών του προγράμματος ''Μαστιχοδημιουργίες'' (μαστιχοσοκολατάκια, λικέρ μαστίχα, αναψυκτικό με λεμόνι, φράουλα και μαστίχα, αμυγδαλωτά με μανταρίνι και μαστίχα, αρωματικό ελαιόλαδο με μαστίχα, μάσκα προσώπου, μαστιχοσαπούνια κ.α.). 

              Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης ''Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου ''Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ'', το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ''Ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού και δια βίου μάθηση'' με τη συνχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

              Σκοπός του προγράμματος είναι το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η ενίσχυση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής ευθύνης.

              Σχετική συνέντευξη από τον Υποδιευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου Φώτη Μονιούκα, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Σάβ, 21/09/2019 - 20:17

Εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  το Πρόγραμμα - Φεστιβάλ : "Cineμάθεια, 2019 - 2020, διανησιωτικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης Βορείου και Νοτίου Αιγαίου"

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της Δ.Δ.Ε. Χίου από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα σταλεί η αναλυτική προκήρυξη-αίτηση στα σχολεία και θα αναρτηθεί επίσης και στην ιστοσελίδα της Δ. Δ. Ε. Χίου και των Σχολικών Δραστηριοτήτων και μέχρι την Παρασκευή, 20 Δεκέμβρη 2019, συνεπώς οι όποιες σχολικές ομάδες μπορούν να καταθέτουν την αίτησή τους για συμμετοχή στο Φεστιβάλ.

Οι 10λεπτες ταινίες - κάθε σχολείο μπορεί να αποστείλει έως και 2, με συνοδευτικές αφίσες - θα πρέπει να αντλήσουν τηγ έμπνευσή τους από τα εξής θέματα : "Κεντώντας το δέντρο της μνήμης ή της ευαισθησίας" (ντοκιμαντέρ) και : " Ένα ποίημα, τραγούδι, διήγημα, παραμύθι, θρύλος ή φωτογραφία μάς εμπνέει..." (μυθοπλασία, animation, video clip πρωτότυπης μουσικής δημιουργίας - τραγουδιού).

Οι ταινίες μπορούν να δημιουργηθούν στο πλαίσιο Προγράμματος Σχολικης Δραστηριότητας, Ερευνητικής Εργασίας - Project (ΓΕ.Λ), Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων (ΕΠΑ.Λ), αλλά και κάθε άλλου μαθήματος ή εργαστηρίου (Γυμνάσια, Ειδικά σχολεία, ΓΕ. Λ, ΕΠΑ.Λ ).