Χίος, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Μαθητές απ' το Μαρούσι στη Χίο και το Φάρο για την Μικρασία

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 27/04/2018 - 06:44
Οι μαθητές στον Αγιο Χαράλαμπο

Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιούν 26 μαθητές με τους συνοδούς τους από το Γυμνάσιου Αμασουσίου, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το Μικρασιάτικο στοιχείο που υπάρχει στην Χίο και κυρίως στο Βαρβάσι.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του «Φάρου»  Βαρβασίου, Γεωργία Χούλη, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από μια φιλόλογο του σχολείου, που της ανέφερε ότι είδε την δουλειά και της δράσεις του Μικρασιάτικου σωματείου μέσα από την σελίδα τους στο fb και επιθυμεί να φέρει στο Βαρβάσι τα παιδιά, στο πλαίσιο της σχολικής τους εκδρομής.

 

Έτσι κανονίστηκαν οι λεπτομέρειες του ταξιδιού και το πρωί της Πέμπτης τα παιδιά έφτασαν στη Χίο με πρώτο σταθμό τη Βιβλιοθήκη «Κοραής» και αμέσως επόμενο το Ναό του Αγ.Χαραλάμπου στο Βαρβάσι και τον «Φάρο».

Στον Αγ.Χαράλαμπο, όπου τα συναντήσαμε, τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές  τους φάνηκαν συγκινημένοι από την επαφή τους με το Μικρασιάτικο στοιχείο που υπάρχει στην περιοχή  ενώ μας ανέφεραν και το θεατρικό που ανεβάζουν με θεμα την Μικρασιατική καταστροφή και την προσφυγιά που έζησαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας το 1922.

 

episkepsi_mathiton_apo_tin_athina_ston_ag_haralampo

Χωρίς λόγια
Οι μαθητές στην αυλή του Αγίου Χαραλάμπους

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/12/2018 - 10:08

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: “Η ρομποτική στην εκπαίδευση”, που υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ροή εκπαίδευσης δέκα μελών του στην Εσθονία και συγκεκριμένα στις πόλεις Tallinn και Tartu στο διάστημα από 29 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2018.

Όπως σημειώνουν σε δελτίο Τύπου, στο Tallinn είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα δρώμενα της Robotex 2018, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ρομποτικής παγκοσμίως. Συμμετείχαν σε επιλεγμένα εργαστήρια (workshops) που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης, ενώ παρακολούθησαν τους παράλληλους διαγωνισμούς διαφόρων κατηγοριών και ηλικιών.

"Μας δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα και πολύπλευρα διάφορες πτυχές της ρομποτικής και των αυτοματισμών, να συνομιλήσουμε με εκθέτες και διαγωνιζόμενους, με όλα τα παραπάνω να αποτελούν πηγή γνώσης και εμπειριών για όλους εμάς", αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου και συνεχίζουν:

"Στην συνέχεια στο Tartu, υπό την καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας Robootika εκπαιδευτήκαμε σε θέματα που αφορούν την ρομποτική και τη χρήση της στην εκπαίδευση. Μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένα μαθήματα γνωρίσαμε τη σημασία και τα οφέλη της χρήσης δραστηριοτήτων ρομποτικής εντός και εκτός σχολείου, καθώς και τις δυνατότητες και το περιβάλλον προγραμματισμού δυο πλατφορμών εκπαιδευτικής ρομποτικής της LEGO (Midstorms EV3 και WeDo 2.0).  Εκτός των άλλων, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης επισκεφτήκαμε και τους χώρους της Τεχνολογικής Σχολής του (University Institute of Technology) Tartu, όπου μας παρουσιάστηκαν κάποια πιο προχωρημένα έργα ρομποτικής, αλλά και το σχολείο Tartu Kivilinna Kool στο οποίο διδάσκει μέλος της ομάδας Robootika, όπου είδαμε τον τρόπο που έχει οργανωθεί και λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από μαθητές και γονείς, εδώ και πολλά χρόνια, ένα club Ρομποτικής.

Επιστρέψαμε από την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογικά Εσθονία έχοντας αναβαθμίσει το επίπεδο της γνώσης μας σχετικά με την ρομποτική και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να μεταφέρουμε αυτή τη γνώση και τις εμπειρίες μας στους συναδέλφους και στους μαθητές μας, είτε εντός του σχολικού προγράμματος,  είτε μέσω της διοργάνωσης κάποιου Εργαστηρίου Ρομποτικής, όπως άλλωστε έχουμε κάνει και στο παρελθόν."