Με 13 μαθητές, που μπορεί να γίνουν και 11, το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Βολισσού την επόμενη χρονιά

Ελπίδες στους 31 μαθητές δημοτικού, για την βελτίωση του μαθητικού πληθυσμού τα επόμενα χρόνια
Πέμ, 05/07/2018 - 14:24

To αρνητικό ρεκόρ του 1991 ισοφαρίζει την επόμενη σχολική χρονιά 2018 – 2019 το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Βολισσού με καταγεγραμμένους στις τάξεις του 13 μαθητές και  με ορατό το ενδεχόμενο αυτοί να γίνουν – λόγω μετανάστευσης στο εξωτερικό- 11!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το σχολείο δεν θα έχει μαθητή στην 1η Γυμνασίου, με το Διευθυντή του, Σωτήρη Παραδείση, να αναφέρεται, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α»,  στα δεδομένα συρρίκνωσης του μαθητικού πληθυσμού, εντοπίζοντας ως  παρήγορο στοιχείο τον μαθητικό πληθυσμό του δημοτικού,  που αποτελεί, όπως είπε, τον καθρέφτη τους. Το δημοτικό σχολείο έχει αυτή την περίοδο 31 εγγραφές, με τον ίδιο να ελπίζει ότι οι οικογένειές τους θα μείνουν στην περιοχή και τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία δύο  χρόνια υπήρχε και από το δημοτικό διαρροή πληθυσμού.

Φέτος το σχολείο τους συμπληρώνει 60 χρόνια λειτουργίας και με αφορμή το επετειακό γεγονός έχει εκδοθεί  λεύκωμα για την ιστορία του, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 9 Αυγούστου, με τον Σωτήρη Παραδείση να παρατηρεί ότι το στοίχημα είναι να διατηρηθεί το σχολείο της Βολισσού για πολλά χρόνια ακόμη.

Την επόμενη σχολική χρονιά εκτός της 1ης Γυμνασίου που δεν θα έχει κανέναν μαθητή, από έναν μόνο μαθητή θα έχουν η 2α Γυμνασίου και η 3η Λυκείου.

Όταν, τέλος,  ρωτήσαμε το Διευθυντή του Γυμνασίου Βολισσού για τα σχέδια που υπήρχαν για λειτουργία παραρτήματος της «Κιβωτού» στην περιοχή τους, κάτι που θα σήμαινε νέους μαθητές στο σχολείο τους,  σημείωσε ότι για διάφορους λόγους (κυριότερος ο οικονομικός)  και παρόλο που έγιναν αρκετές συναντήσεις, η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει ναυαγήσει.

Σχετικά Άρθρα