Με 19.264 μόρια βάζει πλώρη για την Ακαδημία Πλοιάρχων

Ο αριστούχος του ΓΕΛ Καρδαμύλων, Νίκος Φατσής
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 15/07/2021 - 17:13

Ο Νίκος Φατσής, απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων, που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις γράφοντας ένα ολοστρόγγυλο 20 στα μαθηματικά, 19,2 στην Φυσική και από 18,7 στη Γλώσσα και τη Χημεία, με σύνολο 19.264 μόρια, θα μπορούσε να επιλέξει όποια σχολή ήθελε, μπαίνοντας άνετα ακόμη και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνειδητά επιλέγει τη θάλασσα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού στις Οινούσσες!

Μαθητής οργανωμένος, που διάβαζε μεν αλλά δεν είχε άγχος, θεωρώντας ότι τη βάση της σχολής που ήθελε μπορούσε να την πετύχει, έκανε ό,τι καλύτερο, κάτι που αποτυπώνεται και στο αποτέλεσμα των γραπτών του. Δεν στερήθηκε άλλες δρατηριότητές του, όπως η γυμναστική παρόλο, που η πανδημία έβαλε εμπόδια στην ενασχόλησή του με το καράτε, όπως είπε στο Ράδιο «Α» συνέχισε από το σπίτι την προπόνησή του.

Το 20 στα μαθηματικά το περίμενε, άλλωστε τα μαθηματικά είναι μάθημα που του αρέσει ιδιαίτερα, ενώ τον εξέπληξε ευχάριστα το 18,7 στην έκθεση.

Ζώντας σ’ ένα ναυτικό τόπο, ο Νίκος βλέπει τις προοπτικές της θάλασσας, των ανοιχτών οριζόντων και δηλώνει ότι έχει όνειρο να κυβερνήσει ένα καράβι, μη παρακάμπτοντας την βασική παράμετρο των οικονομικών απολαβών και της αξιοπρεπούς διαβίωσης που μπορεί να έχει δραστηριοποιούμενος στο συγκεκριμένο χώρο. 

Σχετικά Άρθρα