Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Με "εισιτήριο" 19.275 μόρια στη Νομική Αθηνών

Η Δήμητρα Σκανδάλη μιλά στην "Α" για τις πανελλαδικές, την επίπονη προετοιμασία αλλά και τους επόμενους στόχους της
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 13/07/2020 - 14:34
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Με «εισιτήριο» τα 19.275 μόρια που συγκέντρωσε από τις επιδόσεις της στις πανελλαδικές εξετάσεις η μέχρι πριν λίγο καιρό μαθήτρια του 2ου Λυκείου Χίου, Δήμητρα Σκανδάλη, ετοιμάζεται να διαβεί την πύλη της Νομικής Σχολής της Αθήνας.

Συνειδητοποιημένη από τη 2η τάξη του γυμνασίου ότι θέλει να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο κλάδο, ξεκίνησε την προετοιμασία της από την Β’ Λυκείου, στο μάθημα της Ιστορίας και στην Γ’ Λυκείου η προσπάθεια εντατικοποιήθηκε ώστε σήμερα να συλλέγει τους καρπούς . Έχει ήδη υποβάλλει το μηχανογραφικό της και απολαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές και την χαλάρωση που τόσο της είχαν λήψει το προηγούμενο διάστημα.

«Με γοητεύει η δυνατότητα του λέγειν» ανέφερε η Δήμητρα που επέλεξε τη νομική για τις προοπτικές και τις εναλλακτικές που έχει το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ την ελκύει ο δικαστικός κλάδος και ειδικά ο Εισαγγελικός.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα σχολή», σχολίασε και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα, απαλλαγμένη από το άγχος αναγνωρίζει ως συνοδοιπόρους σ’αυτήν την δύσκολη προσπάθεια τους γονείς – που άντεξαν τα νεύρα της, όπως λέει χαρακτηριστικά- τους καθηγητές της και τους φίλους της.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η Δήμητρα, που ακολούθησε την ανθρωπιστική κατεύθυνση, έγραψε 20 στην Κοινωνιολογία, 19,4 στα Αρχαία, 19,3 στην Ιστορία και 18,4 στην Έκθεση.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 02/08/2020 - 07:16

Με νέους χώρους άθλησης μετά τις θερινές διακοπές θα βρεθούν οι μαθητές των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, αφού αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τους.

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται άλλα 9 γήπεδα στο 1ο - 3ο Λύκειο, 1ο -3ο Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό , 3ο 8ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Βροντάδου, Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιμασιάς και Δημοτικό Καρδαμύλων.

Τα έργα αυτά συμβασιοποιήθηκαν το 2018.