Χίος, Σάββατο 24 Αυγούστου

Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 11/01/2019 - 14:49

Τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής  κοινότητας έχει προκαλέσει η τροπολογία για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών  με τους συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς να αντιδρούν.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην αρχή της Απλωταριάς διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που το υπουργείο παιδείας κάνει στο σύστημα των διορισμών.

«Πρόκειται για ένα απάνθρωπο σύστημα που καταργεί ουσιαστικά την προϋπηρεσία των αναπληρωτών», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου Δημήτρης Νομικός ζητώντας από την κυβέρνηση  να αποσύρει την τροπολογία».

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν παράλληλα και οι εκπαιδευτικοί της Δευτ/Θμιας εκπαίδευσης που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Β/θμιας εκπαίδευσης Χίου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

«Οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές υπηρετήσαν σε δυσπρόσιτα σχολεία για να μαζέψουν προϋπηρεσία και τώρα τους πετάει», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου Κώστας Καρατζάς, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας μίλησε για «μια ακόμη κοροϊδία της κυβέρνησης στους εκπαιδευτικούς», συμπληρώνοντας ότι αν ήθελε  το υπουργείο να στηρίξει και να βοηθήσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα τους διόριζε άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/08/2019 - 17:44

Η Attica Group, με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζει για ακόμη μία χρονιά τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους, για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

Η έκπτωση ανέρχεται σε 50% για τον φοιτητή και την οικογένειά του, εφόσον τον συνοδεύει, σε όλες τις θέσεις επιβατών (εκτός από καμπίνα LUX) και ισχύει έως 31 Οκτωβρίου 2019, για τις γραμμές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Β.Α. Αιγαίου, των Σποράδων, του Σαρωνικού και της Κρήτης για Ηράκλειο και Χανιά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήριά τους από όλα τα συνεργαζόμενα με την Kοινοπραξία BLUE STAR FERRIES ταξιδιωτικά πρακτορεία, προσκομίζοντας το «Δελτίο Εξεταζομένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019».

Η Attica Group σε μία περίοδο όπου η παιδεία αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς παράγοντες για την εξέλιξη και την πρόοδο του τόπου μας, στηρίζει και επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους, αλλά και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους τη φοιτητική έκπτωση, πριν ακόμα αποκτήσουν τη φοιτητική ταυτότητα, που θα τους εξασφαλίσει μειωμένες τιμές στις μετακινήσεις τους.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.