Νέα ανακοίνωση του Σύλλογου Γονέων του Μουσικού

Με αιχμές στη Δ/νση Εκπαίδευσης για "δύο μέτρα και σταθμά"
Πέμ, 04/03/2021 - 11:05

Επανέρχεται στο θέμα που αφορά στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, μετά την εμφάνιση κρούσματος covid 19, ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Γυμνασίου.

Βέβαια σήμερα πλέον και μετά την ολική απαγόρευση, θέμα πλέον δεν υπάρχει, αφού δυστυχώς για την περίπτωσή μας, έχουμε μπει στο «βαθύ κόκκινο» που σημαίνει ότι αναστέλλεται και η λειτουργία των σχολείων με τους μαθητές να κάνουν μάθημα διαδικτυακά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χίου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Από το βράδυ της Πέμπτης που έγινε γνωστό ότι στο Μουσικό Σχολείο υπάρχει παιδί θετικό στον covid 19 και την ενημέρωση από το σχολείο ότι την Παρασκευή τα παιδιά θα πάνε εκδρομή, για να γίνει απολύμανση, και τη Δευτέρα κανονικά σχολείο, ο Σύλλογος, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αποδέκτης ανησυχιών και προβληματισμών των γονέων.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τα εξής:

Τα παιδιά της πρώτης, όπου εντοπίστηκε το θετικό στον covid παιδί, δεν θα πήγαιναν στο σχολείο, αλλά τα αδέλφια τους από άλλες τάξεις, που ζουν στο ίδιο σπίτι, θα έπρεπε να πάνε κανονικά.

Αν δεν πήγαιναν στο σχολείο θα έπαιρναν απουσίες, αφού τα μαθήματά τους θα διεξάγονταν με φυσική παρουσία και όχι με τηλεκπαίδευση.

·Δεν θεωρήθηκε «στενή επαφή» το σύνολο των παιδιών που μετακινήθηκε με το ίδιο λεωφορείο με το θετικό στον covid παιδί, αν και έγινε γνωστό ότι δεν γινόταν σωστή χρήση μασκών, για τα δε λεωφορεία ήδη γνωρίζαμε, ως σύλλογος από καταγγελίες γονέων, ότι υπήρχαν προβλήματα συνωστισμού και είχαμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, λίγες μέρες νωρίτερα.

· Δεν μπορούσαν να γίνουν τεστ είτε γιατί δεν υπήρχαν είτε για άλλους λόγους. Οι καθηγητές έκαναν μόλις τη Δευτέρα, χάρη στην προσφορά ιατρού, γονέα του σχολείου.

Οι προβληματισμοί των γονέων μεταφέρθηκαν από τον Σύλλογο προς τον Διευθυντή του σχολείου και τον Διευθυντή της Β´ βάθμιας Εκπαίδευσης. Ζητήθηκε για κάποιες ημέρες τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω της σχολικής πλατφόρμας, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό από τη Διεύθυνση Β´βάθμιας, γιατί δεν προβλέπεται από τις οδηγίες, εάν το κρούσμα είναι μόνο ένα.

Αφού αξιολογήσαμε με ψυχραιμία τα δεδομένα και τη γενικότερη επιθυμία των γονέων, αποφασίσαμε ως Σύλλογος ότι δεν υπάρχουν οι ασφαλείς προϋποθέσεις, για να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο.

Την απόφασή μας αυτή την γνωστοποιήσαμε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τόσο στους γονείς όσο και στα τοπικα ΜΜΕ σημειώνοντας ότι είναι ευθύνη και απόφαση του κάθε γονέα τι θα πράξει.

Ως γονείς και Σύλλογος επιδείξαμε ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Δεν εκβιάσαμε, συζητήσαμε, προτείναμε, αποφασίσαμε, ενημερώσαμε.

Ουδέποτε ζητήσαμε κλειστά σχολεία και ούτε το επιθυμούμε. Εμείς οι ίδιοι, πρώτοι από όλους θα θέλαμε τα παιδιά μας να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, αλλά με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή της Β ́βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες του πρωτοκόλλου και τα τοπικά επιδημιολογικά.

Όμως, τονίζεται από τον Διευθυντή Β´βάθμιας, ότι δεν γίνεται να λειτουργήσει το σχολείο με τηλεκπαίδευση και ότι τα παιδιά που δεν πάνε στο σχολείο θα χρεώνονται με απουσίες. Το δεχθήκαμε. Ήταν αναγκαστική η επιλογή μας, αφού η επιλογή της Διεύθυνσης Β´βάθμιας ήταν να μην χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης για κάποιες μέρες, όπως έγινε όλους τους προηγούμενους μήνες και όπως έγινε προ ημερών λόγω κακοκαιρίας, χωρίς να είναι θέμα οδηγιών.

Ωστόσο, χθες και σήμερα, μάθαμε από τον τύπο, ότι τελικά εφαρμόζονται δυο μέτρα και σταθμά:

Για το σχολείο μας δεν βρέθηκαν τεστ, για το σχολείο του Βροντάδου βρέθηκαν μοριακά από το νοσοκομείο.

Το ΕΠΑΛ Βροντάδου επεχείρησε κατάληψη, η οποία δεν έγινε διότι τελικά λειτούργησε με τηλεκπαίδευση (το επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση)

Φαίνεται λοιπόν ότι το «δεν γίνεται» δεν ισχύει και ότι το περίφημο «ακορντεόν» εφαρμόζεται κατά περίπτωση. Κρίμα που δεν επιλέχθηκε και σε ένα Μουσικό Σχολείο!

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του συλλόγου μας!»