Χίος, Σάββατο 11 Ιουλίου

Ο αγώνας των μαθητών των ΕΠΑΛ είναι δίκαιος και είναι μονόδρομος

Ανακοινώσεις του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων
Δευ, 01/10/2018 - 19:21

Οι μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου καθώς και του 1ου ΕΠΑΛ, διεξάγουν ένα δίκαιο και αναγκαίο αγώνα ενάντια στην κατάργηση των λεγόμενων ολιγομελών ΕΠΑΛ.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στέκεται στο πλάι τους. Καμία γραφειοκρατική λογική και δράση δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα στην απειλή του κλεισίματος των τμημάτων, παρά μόνο ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας γονιών, μαθητών, εργαζόμενων. Η πολιτική της κυβέρνησης θα συνεχίσει να υπηρετεί τις «ανάγκες» των μεγάλων επιχειρήσεων που απαιτούν «συμμάζεμα» και κλείσιμο τμημάτων των ΕΠΑΛ, για να διαμορφώσουν τα τμήματα με βάση τις ορέξεις τους, για φθηνά εργατικά χέρια που θα ξεζουμίσουν αύριο μεθαύριο στην αγορά.

Όποια διαβεβαίωση και αν δοθεί, θα προσκρούει σε αυτή την πραγματικότητα και δεν πρέπει να πείσει κανέναν.Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται όχι μόνο φέτος.

Καλούμε σε διαρκή αγώνα και επαγρύπνηση! Καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων από τα Σωματεία και φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, με αποφάσεις τους. Η παιδεία είναι υπόθεση των εργαζόμενων και των παιδιών μας. Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή και την παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας:

  • Για να μην κλείσει καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ. Να εγκριθούν όλα τα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
  • Να ανοίξει το σύστημα εγγραφών έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιποι μαθητές
  • Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
  • Να ισχύσει επιτέλους η νησιωτικότητα!

 

 

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

                                                 Μ. Σκούφαλος                           Σ. Γατανά

 

Και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων απέστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων εκφράζουν τη συμπαράσταση και τη διαμαρτυρία τους για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του:

  -1ου ΕΠΑΛ Χίου: (Γ΄ τάξη, ειδικότητα Αρχιτεκτονικού τοπίου του τομέα Γεωπονίας)

  -Εσπερινού ΕΠΑΛ: (Β ΄τάξη τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και Γ΄ τάξη Οχημάτων)

 Έχοντας βιώσει τον περσινό κοινωνικό αγώνα που δόθηκε για την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου μας ,γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τους μαθητές ,τους γονείς και τους Συλλόγους Διδασκόντων των παρακάτω σχολείων.

 Ας ευχηθούμε ότι η «Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» δεν θα επιτευχθεί με κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων.

 

Για το Σύλλογο Διδασκόντων

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του ΕΠΑ.Λ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 10/07/2020 - 17:11

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών των κλάδων

ΠΕ02 (ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ), ΠΕ06 (ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ), ΠΕ78 (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ), ΠΕ80 (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ), ΠΕ82 (ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ) με προτεραιότητα στον κλάδο ΠΕ18.31 (ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν.), ΠΕ83 (ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ) και ΠΕ90 (ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.), στο Ιδιωτικό ΕΠΑΛ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών - Tsakos Enhanced Education Nautical School (TEENS)», με έναρξη το σχολικό έτος 2020-21.

Υποβολή αιτήσεων έως: 4/8/2020 Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22710 85010 και στο www.teenschool.gr