Χίος, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Ο αγώνας των μαθητών των ΕΠΑΛ είναι δίκαιος και είναι μονόδρομος

Ανακοινώσεις του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων
Δευ, 01/10/2018 - 19:21

Οι μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου καθώς και του 1ου ΕΠΑΛ, διεξάγουν ένα δίκαιο και αναγκαίο αγώνα ενάντια στην κατάργηση των λεγόμενων ολιγομελών ΕΠΑΛ.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στέκεται στο πλάι τους. Καμία γραφειοκρατική λογική και δράση δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα στην απειλή του κλεισίματος των τμημάτων, παρά μόνο ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας γονιών, μαθητών, εργαζόμενων. Η πολιτική της κυβέρνησης θα συνεχίσει να υπηρετεί τις «ανάγκες» των μεγάλων επιχειρήσεων που απαιτούν «συμμάζεμα» και κλείσιμο τμημάτων των ΕΠΑΛ, για να διαμορφώσουν τα τμήματα με βάση τις ορέξεις τους, για φθηνά εργατικά χέρια που θα ξεζουμίσουν αύριο μεθαύριο στην αγορά.

Όποια διαβεβαίωση και αν δοθεί, θα προσκρούει σε αυτή την πραγματικότητα και δεν πρέπει να πείσει κανέναν.Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται όχι μόνο φέτος.

Καλούμε σε διαρκή αγώνα και επαγρύπνηση! Καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων από τα Σωματεία και φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, με αποφάσεις τους. Η παιδεία είναι υπόθεση των εργαζόμενων και των παιδιών μας. Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή και την παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας:

  • Για να μην κλείσει καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ. Να εγκριθούν όλα τα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
  • Να ανοίξει το σύστημα εγγραφών έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιποι μαθητές
  • Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
  • Να ισχύσει επιτέλους η νησιωτικότητα!

 

 

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

                                                 Μ. Σκούφαλος                           Σ. Γατανά

 

Και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων απέστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων εκφράζουν τη συμπαράσταση και τη διαμαρτυρία τους για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του:

  -1ου ΕΠΑΛ Χίου: (Γ΄ τάξη, ειδικότητα Αρχιτεκτονικού τοπίου του τομέα Γεωπονίας)

  -Εσπερινού ΕΠΑΛ: (Β ΄τάξη τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και Γ΄ τάξη Οχημάτων)

 Έχοντας βιώσει τον περσινό κοινωνικό αγώνα που δόθηκε για την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου μας ,γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τους μαθητές ,τους γονείς και τους Συλλόγους Διδασκόντων των παρακάτω σχολείων.

 Ας ευχηθούμε ότι η «Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» δεν θα επιτευχθεί με κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων.

 

Για το Σύλλογο Διδασκόντων

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του ΕΠΑ.Λ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 23/10/2019 - 19:20

Όχι μόνο άκουσαν προσεκτικά αλλά συμμετείχαν, μερικοί δεν βγήκαν ούτε στο διάλειμμα.

Έμαθαν για την αποστολή των Μέσων Ενημέρωσης, που το 1940 κάλυψαν τα γεγονότα του μετώπου στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Γιατί τότε στη χώρα μας, όπως παραστατικά εξήγησε ο Γιάννης Τζούμας, στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Κάμπου, δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση, ούτε ίντερνετ, ούτε κινητά τηλέφωνα αλλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών, ένα κρατικό ραδιόφωνο δηλαδή για 40.000 περίπου ραδιοφωνικούς δέκτες και 18 καθημερινές εφημερίδες στην Αθήνα, 3 στη Θεσσαλονίκη και εκατοντάδες άλλες στην ελληνική περιφέρεια.

Τα γεγονότα λοιπόν καλύφθηκαν από 150 περίπου δημοσιογράφους, που έγραψαν το δικό τους… έπος ενημέρωσης.

Ο Διευθυντής της Αλήθειας, μίλησε στα παιδιά για δύο ώρες και στη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης μπορούσαν οι μαθητές να πιάσουν στα χέρια τους, από το προσωπικό του αρχείο, αυθεντικές εφημερίδες του 1940 (πιστή ανατύπωση των εκδόσεων Πολεμικός τύπος) όπως επίσης να δούν και προπαγανδιστικές αφίσες που κυκλοφορούσαν τότε.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις των μαθητών.

Ανάλογες παρουσιάσεις σε μαθητές θα γίνουν αύριο από τον Γιάννη Τζούμα στις 9.45 π.μ. στο 2ο Γυμνάσιο και στις 12.30 στο 1ο Γυμνάσιο Χίου.