Όταν η τρίτη ηλικία θυμάται, τα παιδιά μαθαίνουν

Εκπαιδευτική δράση στη Βιβλιοθήκη "Κοραής" από το "Βοήθεια στο σπίτι"
Δευ, 10/10/2016 - 10:51

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» της ΔΗΚΕΧ του Δήμου Χίου σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τη Βιβλιοθήκη Κοραή διοργανώνει την Παρασκευή 14/10/2016 και ώρες 10:00 – 12:00 π.μ. στη Βιβλιοθήκη «Κοραής» εκπαιδευτική δράση με διαδραστικό περιεχόμενο στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας. Η δράση με τίτλο « Όταν η τρίτη ηλικία θυμάται, τα παιδιά μαθαίνουν» έχει ως στόχο την αλληλεπίδραση παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με την Τρίτη ηλικία. Τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους από ανθρώπους του πνεύματος, αλλά και από ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν ποικιλοτρόπως στις νέες γενιές ρίζες του πυλώνα της παράδοσης μας. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

➢     Παρουσίαση Χιώτικου παραμυθιού με ντοπιολαλιά από τον Κο Γιάννη Κολλιάρο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, συγγραφέα, λαογράφο και ιδρυτή του λαογραφικού μουσείου Καλλιμασιάς.

➢     Αφήγηση παραδοσιακών Χιώτικων ανέκδοτων από τον Κο Παναγιώτη Στρογγυλό.

➢     Αφήγηση Χιώτικου παραμυθιού από τον Κο Γιάννη Γιαννακάκη

➢     Παραδοσιακά Χιώτικα τραγούδια με συμμετοχή των παιδιών από τον Κο Γιάννη Κολλιάρο

➢     Απόσπασμα από την παράσταση «Ο γάμος του Μπάρμπα Γιώργη» που παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα Καλλιμασιάς.

 

 

 

“Να σκαλίζεις τις μνήμες των γερόντων και να συνάζεις τα στοιχεία της λαϊκής σου κληρονομιάς. Λέξη τη λέξη να τα μαζεύεις, όταν ο χαμός τους προειδοποιεί την εξαφάνιση της παράδοσης…Υποχρέωση λοιπόν και ευθύνη ας να κρατήσομε ζωντανή τη μνήμη. Την ελληνική μνήμη.”                                    

                                                                   (Γ.Κολλιάρος)

Σχετικά Άρθρα