Παραιτήθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ο Μανώλης Στάθης

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 20/01/2022 - 15:06

Παραιτήθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ο πρόεδρος της Μανώλης Στάθης, καθώς όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, η Δημόσια δωρεάν Παιδεία έχει μπει σε μία ανεπίστρεπτη καθοδική πορεία με μειώσεις των δαπανών, περικοπές των χρηματοδοτήσεων και με υπερβολικά χρονοβόρες διαδικασίες κάλυψης των αναγκών των σχολικών μονάδων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παραίτησης του:

«Αποδέχτηκα την πρόταση του δημάρχου να προεδρεύσω της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας λόγω της ιδιότητας μου σαν εκπαιδευτικός, γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο όργανο έχει γνωμοδοτικό έως διακοσμητικό και όχι αποφασιστικό ρόλο.

Η προσδοκία από την συμμετοχή μου ήταν να συμβάλλω στον εκσυγχρονισμό των σχολείων βελτιώνοντας την υλικοτεχνική τους υποδομή παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς τις προϋποθέσεις για εφαρμογή μεθόδων διδασκαλίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες.

Αυτό κύρια αποτέλεσε και το ζητούμενο του θεματικού Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία οι αποφάσεις του οποίου ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Σήμερα η Δημόσια δωρεάν Παιδεία έχει μπει σε μία ανεπίστρεπτη καθοδική πορεία με μειώσεις των δαπανών, περικοπές των χρηματοδοτήσεων και με υπερβολικά χρονοβόρες διαδικασίες κάλυψης των αναγκών των σχολικών μονάδων. Το θετικό είναι ότι οι μαθητές και σημαντική μερίδα των γονέων έστω και καθυστερημένα το αντιλήφθηκε.

Οι προσδοκίες διαψεύστηκαν και η αγωνία για το μέλλον γιγαντώθηκε. Η παραμονή μου έστω για ελάχιστο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας μου, θα με καταστήσει συνένοχο στη καθοδική αυτή πορεία.

Η Δημοτική Αρχή διαθέτει πληθώρα ειδικών καθώς και οραματιστές σε θέματα Παιδείας που είναι ικανοί να πρόθυμοι να συμβάλλουν με σθένος στη διαμόρφωση τους μέλλοντος της εκπαίδευση έτσι όπως αυτό σχεδιάζεται από την κυβερνητική πολιτική και εξυπηρετείται από την Δημοτική Αρχή.

Επιλέγω σήμερα, που γιγαντώνεται η αντίδραση των μαθητών για το μέλλον που εσείς τους επιφυλάσσετε, να καταθέσω την παραίτηση μου.

Ευχαριστώ όλους που μοιραστήκαμε αυτό το διάστημα τις ανησυχίες και τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες καθώς και τους υπαλλήλους του τμήματος των σχολικών επιτροπών που σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας δίνουν το μέγιστο».

 

paraitisi_apo_ti_dimotiki_epitropi_paideias_hioy

Σχετικά Άρθρα