Χίος, Πέμπτη 16 Αυγούστου

Παρελήφθη από το δήμο Χίου το νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο Αγ.Μηνά

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/07/2018 - 14:58

Πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χίου η διοικητική παραλαβή της νέας πτέρυγας του 1ου Ολοημέρου Νηπιαγωγείου Αγίου Μηνά – Κουτσουράδειος Σχολή στο Νεχώρι.

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο, πλήρως εξοπλισμένο όπου θα μπορούν να απολαύσουν περίπου 50 παιδιά από το ερχόμενο σχολικό έτος 2018-19» ανέφερε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Αλέκος Αντωνίου συμπληρώνοντας ότι «είμαστε υπερήφανοι για το έργο αυτό όπου τα παιδιά μας θα υπάρξουν σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον».

Παράλληλα ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε και στις επισκευαστικές εργασίες  που προγραμματίζονται να γίνουν  στα σχολεία τονίζοντας ότι υπάρχει μια αυξημένη χρηματοδότηση  από διάφορα προγράμματα που δίνει οικονομική ανάσα στο δήμο για να φροντίσει  χρόνια προβλήματα των σχολικών μονάδων.

«Έχουμε προγράμματα όπως η ΣΑΤΑ και ο Φιλόδημος που για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα φέρουν εκατομμύρια πάνω στα σχολεία» τόνισε ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του δήμου Χίου.

Ικανοποιημένος από ολοκλήρωση του έργου στο νηπιαγωγείο  Νεοχωρίου εμφανίστηκε και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Νύκτας, καθώς το έργο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Το 2007 είχαμε ξεκινήσει την αλληλογραφία για να γίνει αυτό το νηπιαγωγείο και χαιρόμαστε που η νυν δημοτική αρχή το ολοκλήρωσε» ανέφερε ο κ.Νύκτας συμπληρώνοντας ότι «εμείς είχαμε συναντήσει και προβλήματα από την τοπική κοινωνία της περιοχής που ευτυχώς κάμφηκαν».

parelifthi_to_neo_oloimero_nipiagogeio_ag_mina

Σχετικά Άρθρα

Κανένα πρόβλημα, διαβεβαιώνει, με την Α' Λυκείου του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων
Πέμ, 09/08/2018 - 14:58

Σε εγρήγορση δηλώνει ότι βρίσκεται η ΕΛΜΕ Χίου για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ,  επισημαίνει ότι δεν κινδυνολογούν, εκτιμούν ως θετικό το γεγονός ότι οι πρώτες αποφάσεις για ολιγομελή φέτος βγήκαν νωρίς και καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Ένωσης, Σταύρος Σταυρινούδης, εκφράζει την άποψη ότι οι επόμενες αποφάσεις του υπουργείου  θα ληφθούν αρχές Σεπτέμβρη, με την ολοκλήρωση των εγγραφών στα σχολεία.

Τότε θα φανεί και τι θα γίνει με τα 14 τμήματα - 13 του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου και 1 του τομέα γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Χίου - που παραμένουν στον αέρα.

"Μπορεί μέχρι τον Σεπτέμβρη να έχουν εγγραφεί μαθητές - απόφοιτοι από το ΣΔΕ-  και να μην είναι πλέον ολιγομελή, οπότε εμείς θα δώσουμε τον αγώνα για να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα, που δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό", τόνισε ο κ. Σταυρινούδης, λέγοντας ότι στις πρώτες αποφάσεις για τα ολιγομελή τμήματα που αφορούσαν τα ΓΕΛ εγκρίθηκαν 22 τμήματα από τη Χίο, κάποια εκ των οποίων είχαν ακόμη και 1 μαθητή!

Αναλυτικά εγκρίθηκαν από 3 στο ΓΕΛ Βροντάδου, στο ΓΕΛ Καλλιμασιάς και στο Εσπερινό Γυμνάσιο Λ.Τ., από 4 τμήματα  στο ΓΕΛ Καλαμωτής και στο Μυσικό και 5 στο ΓΕΛ Καρδαμύλων.

Τέλος για την χθεσινή αναφορά του υπεύθυνου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, Κ. Χατζησταμάτη, για την Α' τάξη του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, διαβεβαίωσε ότι στο ΦΕΚ που εκδόθηκε για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων περιλαμβάνεται και αυτή, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.