Χίος, Δευτέρα 20 Μαΐου

Παρουσίαση του προγράμματος Erasmus + στο ΓΕΛ Καλλιμασιάς

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 22/11/2016 - 15:59

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Καλλιμασιάς  η παρουσίαση των σκοπών και των στόχων του προγράμματος Erasmus+ «My Europe, my life, my future».  Ανάμεσα σε αυτούς εξέχουσα θέση κατέχει η προσπάθεια των εμπλεκόμενων χωρών να ανακαλύψουν η μία τον πολιτισμό της άλλης,  καθώς και να αναπτύξουν τη γνώση και την αμοιβαία αποδοχή με το σύνθημα «Ενωμένοι στην πολυπολιτισμικότητα».

Στην εκδήλωση οι  συμμετέχοντες  εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Πορτογαλίας παρουσίασαν τα σχολεία τους και την περιοχή τους. Μαθητές από το σχολείο χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν και φορείς της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοίκησης

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ TEENS
Δευ, 20/05/2019 - 11:29

Με μια ξεχωριστή δραστηριότητα με στόχο την καλύτερη γνωριμία των παιδιών με το ναυτικό επάγγελμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝS,στο πλαίσιο της open day γνωριμίας με τον χώρο του σχολείου.

Μαθητές και γονείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ναυτικού Λυκείου να γνωρίσουν τους χώρους και να ενημερωθούν για το διδακτικό πρόγραμμα και τις παροχές, μέσα από διάλογο και πρωτότυπες δραστηριότητες.

Μέσα από το πρόγραμμα «κάνοντας την δουλειά… ταξίδι», οι υποψήφιοι ναυτικοί είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το ναυτικό επάγγελμα, τις συνθήκες ζωής των ναυτικών αλλά και να ξεδιπλώσουν τα δικά τους όνειρα και φιλοδοξίες.

Το Εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιδιωτικού Ναυτικού Λυκείου έδειξε στα παιδιά ναυτικά όργανα ενώ μέσα από στοχευόμενες δραστηριότητες οι …υποψήφιοι ναυτικοί έκαναν το δικό τους ταξίδι στον προσομοιωτή  καταθέτοντας παράλληλα, όση ώρα …ταξίδευαν, ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τη ζωή στη θάλασσα.

Πλήρες ρεπορτάζ από την… ναυτική αυτή δραστηριότητα στην Εκπομπή «ΧΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ» την Παρασκευή 31 Μαϊου.