Χίος, Παρασκευή 23 Αυγούστου

Σε ρόλο... Υπουργού και επιτρόπου μαθητές του ΓΕΛ Καλλιμασιάς

Δελτίο Τύπου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 18/12/2018 - 10:09

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), διοργάνωσαν την 3η Άσκηση προσομοίωσης οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μαθητές. Ήταν μια τριήμερη  προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα την «προσφυγική κρίση στην Ε.Ε». Οι μαθητές έγιναν Επίτροποι, Υπουργοί των Εξωτερικών, εκπρόσωποι ΜΚΟ κ.ά. με σκοπό να δουν, πως λειτουργεί η ΕΕ στην πράξη, πως διαχειρίζεται και ρυθμίζει καταστάσεις, που αφορούν την καθημερινή μας ζωή και επηρεάζουν το μέλλον μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», Κεντρικό κτήριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προπύλαια, από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Στην προσομοίωση από το σχολείο μας επιλέχθηκαν και συμμετείχαν οι μαθήτριες Μαρία – Μιχαέλα Γερασίμου και Μαρία Σωζοπούλου και οι μαθητές Στέφανος – Μάριος Γαρρής και Δημήτρης Ψαρούδης. Η καθηγήτρια που είχε αναλάβει το πρόγραμμα, από την άνοιξη 2018 ήταν η κ. Πολυξένη Βαράκλα και συνοδός ήταν ο διευθυντής του σχολείου κ.Νικόλαος Κουφούδης.

Όλοι οι μαθητές ανέπτυξαν την ρητορική τους ικανότητα, αλλά και την τεκμηρίωση ιδεών με επιχειρηματολογία. Καλλιέργησαν σεβασμό για το συνομιλητή και κατανόησαν τις βασικές αρχές του δομημένου διαλόγου. Είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συνολικούς τους από πολλές περιοχές της χώρας και να ανταλλάξουν τους προβληματισμούς τους, σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Ε.Ε. σήμερα. Εκπροσώπησαν τους ρόλους τους με επιτυχία και πρότειναν με δυναμικό τρόπο ολοκληρωμένες λύσεις, αλλά και όπου χρειαζόταν συμβιβαστικές προτάσεις, που βοήθησαν σημαντικά στην διεξαγωγή του διαλόγου και στην παραγωγή τελικών συναινετικών κειμένων από τα δύο όργανα.

Η προσομοίωση ήταν μια σχεδόν αυθεντική αναπαράσταση της πραγματικότητας και γεμάτη πλούσιες εμπειρίες για όλους. Όμως και η διοργάνωση ήταν άψογη σε όλες τις πτυχές της. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Μακάρι  συχνότερα, να δίνονται τέτοιες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά της περιφέρειας.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/08/2019 - 17:44

Η Attica Group, με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζει για ακόμη μία χρονιά τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους, για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

Η έκπτωση ανέρχεται σε 50% για τον φοιτητή και την οικογένειά του, εφόσον τον συνοδεύει, σε όλες τις θέσεις επιβατών (εκτός από καμπίνα LUX) και ισχύει έως 31 Οκτωβρίου 2019, για τις γραμμές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Β.Α. Αιγαίου, των Σποράδων, του Σαρωνικού και της Κρήτης για Ηράκλειο και Χανιά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήριά τους από όλα τα συνεργαζόμενα με την Kοινοπραξία BLUE STAR FERRIES ταξιδιωτικά πρακτορεία, προσκομίζοντας το «Δελτίο Εξεταζομένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019».

Η Attica Group σε μία περίοδο όπου η παιδεία αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς παράγοντες για την εξέλιξη και την πρόοδο του τόπου μας, στηρίζει και επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους, αλλά και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους τη φοιτητική έκπτωση, πριν ακόμα αποκτήσουν τη φοιτητική ταυτότητα, που θα τους εξασφαλίσει μειωμένες τιμές στις μετακινήσεις τους.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.