Σινεμάθεια... βραβείων

Τετ, 29/06/2022 - 17:32

Η CINEμάθεια -10 χρόνια τώρα- δίνει τη δυνατότητα στις μαθήτριες και τους μαθητές των νησιών του Αιγαίου να πλέκουν με κέφι και τόλμη τη δική τους ονειρική κορδέλα…

Φέτος, η «κορδέλα» των μαθητικών ταινιών του 10ου Φεστιβάλ CINEμάθεια περιλάμβανε 39 ταινιούλες από τα νησιά: Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Ικαρία, Φούρνους, Χάλκη, Ρόδο, Πάρο, Σύρο, Φολέγανδρο και «ξετυλίχθηκε» το τριήμερο: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στο ΟΜΗΡΕΙΟ Π. Κ. Δ. Χίου.

Προβληματισμοί, αγωνίες, ερωτήματα και εφηβικές προσδοκίες, κατατέθηκαν για μία ακόμη φορά με κέφι, τόλμη, αγάπη και ευαισθησία -αμέσως μετά, μάλιστα, τη δυστοπική τριετία της πανδημίας- ρίχνοντας, παράλληλα, δημιουργικές ματιές στο παρελθόν και το παρόν των νησιωτικών κοινωνιών μας.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μέλη των Κριτικών Επιτροπών, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές/συμμαθητές, συνεργάτες και φίλοι του Φεστιβάλ, δημιουργοί και θεατές απόλαυσαν το αποτέλεσμα των προσπαθειών και του κόπου μισής χιλιάδας -και κάτι- ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που εργάσθηκαν ένα ολόκληρο σχολικό έτος για να ανθίσει και να καρπίσει το ωραίο δέντρο του Σχολικού Πολιτισμού. Κι αυτό, όσο να πει κανείς, εκτός του ότι είναι συγκινητικό, μοιάζει και ιδιαίτερο ελπιδοφόρο…

*Το Φεστιβάλ χάρηκαν, εκτός από τις μαθητικές ομάδες και το κοινό της Χίου, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητικές αντιπροσωπείες από τα νησιά: Λήμνο, Λέσβο, Οινούσσες, Ικαρία, Φούρνους και Σύρο, καθώς και οι ηθοποιοί Υρώ Μανέ και Ανδρέας Κωνσταντίνου, η σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας Μαρία Σωτηροπούλου και ο τραγουδιστής/ μουσικός Γιώργος Μυλωναδάκης, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Χίο για να παρευρεθούν στο Φεστιβάλ, ως μέλη των Κριτικών Επιτροπών του.

 

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα