Σπεύσατε για αιτήσεις εισαγωγής στις ΑΕΝ

19 Μαϊου λήγει η προθεσμία με την ελπίδα φέτος η βάση εισαγωγής να μην μειώσει περαιτέρω τους εισαχθέντες
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 03/05/2022 - 13:15

Κάλεσμα σε όσους τελειόφοιτους και απόφοιτους λυκείων που θα μετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και θα θελήσουν να ακολουθήσουν επαγγελματική ρότα στη θάλασσα επιλέγοντας τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στο μηχανογραφικό τους, να σπεύσουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, απηύθυνε ο Διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, Γιάννης Μάργαρης.

Η προκήρυξη εισαγωγής βγήκε πριν από δύο εβδομάδες και μέχρι τώρα στην ΑΕΝ Χίου έχει κατατεθεί μια μόνο αίτηση, ενώ η προθεσμία λήγει στις 19 Μαΐου, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» σημειώνοντας ότι προηγούμενα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στην ακαδημία για να κλείσουν ραντεβού, ώστε να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός.

Φέτος στη ΑΕΝ Χίου προβλέπεται η εισαγωγή 113 σπουδαστών, με την ελπίδα να μην επαναληφθεί ότι και πέρσι που εισήχθησαν λιγότεροι, λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (0,80), η οποία επηρέασε και τους εισαχθέντες στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού.

Έτσι ενώ πέρσι υπήρχε δυνατότητα να εισαχθούν στη σχολή των μηχανικών στο νησί μας 106 πρωτοετείς, τελικά περιορίστηκαν στους 73.

«Το ενδιαφέρον των παιδιών δεν έχει σταματήσει. Μακάρι να καταφέρουν να εισαχθούν», τόνισε ο κος Μάργαρης κι αυτό είναι το μόνο βέβαιο, αφού είναι γνωστό ότι πολλοί που δεν καταφέρνουν να εισαχθούν στις ακαδημίες της χώρας μας σπουδάζουν τελικά σε σχολές του εξωτερικού.

Συνολικά φέτος έχουν προκηρυχθεί στις ΑΕΝ Μηχανικών 755 θέσεις σπουδαστών (+11,36% σε σχέση με πέρσι που ήταν 678) και στις ΑΕΝ Πλοιάρχων 926 (-4,2% σε σχέση με πέρσι που ήταν 968)

Όσον αφορά την επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού το θετικό βήμα που έγινε αφορά στο ότι το τρέχον έτος οι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν είναι διετούς διάρκειας, που σημαίνει ότι και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος μπορούν να συνεχίσουν. Παραμένει ωστόσο το πρόβλημα που έχει να κάνει με το γεγονός ότι το μόνιμο προσωπικό είναι ελάχιστο, κάτι που αφορά το σύνολο των ΑΕΝ. Ενδεικτικά στην ΑΕΝ Χίου στους 26 εκπαιδευτικούς μόνο 4 είναι μόνιμοι.

se_exelixi_i_katathesi_aitiseon_eisagogis_stis_aen

Σχετικά Άρθρα