Χίος, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

Στην πρωτοβάθμια οι γονείς για την υποχρεωτική εκπαίδευση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 19/04/2018 - 16:00

Τους προβληματισμούς αλλά και τις ανησυχίες τους, για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην οικογένεια αλλά κυρίως στο παιδί, η υποχρεωτική ένταξη του στο νηπιαγωγείο από τα 4 έτη, μετέφεραν στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου Αρ.Κελεπερτζή, γονείς που συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις αλλά κυρίως να «πιέσουν» έτσι ώστε να  υπάρχει μια περίοδο δυο ετών που θα μπορούν οι γονείς να επιλέγουν αν το τετράχρονο θα παραμείνει σε παιδικό σταθμό ή θα εγγραφεί σε νηπιαγωγείο.

«Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια περίοδο μέχρι το 2020 όπου δεν θα ισχύσει υποχρεωτικά το μέτρο, αλλά προαιρετικά» ανέφεραν οι γονείς καταθέτοντας ο καθένας την δική του ξεχωριστή περίπτωση.

Από πλευράς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο ο προϊστάμενος της Αριστείδης Κελεπερτζής όσο και ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Αλέκος Αντωνίου, εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί και ως προς την περίοδο  εφαρμογής του  νόμου, λέγοντας ότι θα εξεταστούν περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα όσο και για τις υποδομές που θα πρέπει να είναι έτοιμες για να υποδεχτούν με ασφάλεια τα τετράχρονα νήπια.

 

sygkentrosi_goneon_gia_tin_ypohreotiki_foitisi_nipion

Τρί, 25/09/2018 - 19:54

Σε αποχή από τα μαθήματα τους προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης  οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ, διαμαρτυρόμενοι για την μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων του σχολειού τους από το Υπουργείο Παιδείας.

«Δίνουμε μια μικρή παράταση στους αρμοδίους να ξανασκεφτούν το θέμα των ολιγομελών τμημάτων και αν μέχρι αύριο δεν έχουν αλλάξει απόφαση θα προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως η κατάληψη» ανέφερε από το 15μελες συμβούλιο ο Γιάννης Γιαννουλάκης, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και ένας μαθητής να υπάρχει έχει υποχρέωση η πολιτεία να τον στηρίξει.

Στην β' τάξη του τμήματος οικονομίας και διοίκησης φοιτά η Άννα Παυλιδάκη, ενός τμήματος ολιγομελούς, που αυτή την στιγμή δεν έχει έγκριση να συνεχίσει την λειτουργία του.

«Άρα εγώ, μας λέει, πρέπει να αλλάξω κατεύθυνση και να ξαναγυρίσω στην α’ τάξη», τονίζει, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο  όχι μόνο της αλλάξει την επιλογή της αλλά και της «ακυρώνει» ένα χρόνο φοίτησης.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα που οι μαθητές πραγματοποιούσαν αποχή ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών, μαζί με μέλη της ΕΛΜΕ Χίου, εξέταζε  τα μελλοντικά τους βήματα προς την κατεύθυνση πιθανά κινητοποιήσεων αν το υπουργείο παραμένει στην αρχική του θέση.

 

 

 

Γιαννουλακης γιαννης

Παυ΄λιδακη αννα