Χίος, Παρασκευή 3 Ιουλίου

Τα ...μαθηματικά μυαλά της Χίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΘΑΛΗΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ -ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΟΥ
Σάβ, 09/11/2019 - 10:10

 

56 μαθηματικά μυαλά, από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συμμετείχαν στην α΄ φάση του διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας.

Στο 1ο γυμνάσιο Χίου, το πρωί του Σαββάτου μαθητές από γυμνάσια (εκτός της α τάξης) και λύκεια της Χίου συμμετείχαν στον μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής» με στόχο, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του παραρτήματος Χίου της Ελληνικής μαθηματικής Εταιρείας Γιάννης Ράλλης, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

«Στόχος του διαγωνισμού είναι να μάθουν τα παιδιά να αγωνίζονται και να μπουν στο πνεύμα των μαθηματικών», ανέφερε ο κ. Ράλλης συμπληρώνοντας ότι η Χίος έχει αυξημένο ποσοστό επιτυχίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα παιδιά που θα προκριθούν στον «Θαλή» θα συνεχίσουν με την β φάση τον «Ευκλείδη» ενώ οι άριστοι θα αναδεχθούν από την γ φάση τον «Αρχιμήδη» και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διοργανώσεις του εξωτερικού.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 03/07/2020 - 14:50

Περίπου 7 ώρες κράτησε η θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για θέματα παιδείας με τον πρόεδρος του Σώματος Παύλο Καλογεράκη να την χαρακτηρίζει χρήσιμη και εποικοδομητική.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης,  διευθυντές και εκπρόσωποι φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας της Χίου όπως και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών.

Από πλευράς προϊστάμενων της εκπαίδευσης τόσο ο Αριστείδης Κελεπερτζής από την Α/θμια όσο και η Ευτυχία Βλυσίδου από την Β/θμια αναφέρθηκαν στις καθημερινές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με τον προϊστάμενο της Α/θμιας να υπογραμμίζει την ανάγκη στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα προβλήματα σε σχολικές μονάδες, και την προϊστάμενη της Β/θμιας να επικεντρώνεται σε ζητήματα υποχρηματοδότησης.

Την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι γονείς λόγω ελλείψεων στα σχολεία μετέφερε στην συνεδρίαση ο  Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Μιχάλης Πουλάδας, που υποστήριξε την ανάγκη για έκτακτες επιχορηγήσεις έτσι ώστε να καλύπτονται  άμεσα τα όποια προβλήματα προκύπτουν σε σχολικές μονάδες.

Η συνεδρίαση κατέληξε σε μια σειρά προτάσεων προς την Δημοτική Αρχή για θέματα παιδείας με βασικό  στόχο, όπως χαρακτηριστικά  ανέφερε ο κ. Καλογεράκης των βελτίωση υποδομών αλλά και παρεχομένης εκπαίδευσης.

Ειδικότερα αποφασίστηκε ο Δήμος Χίου να αναπληρώσει την αναγκαστική περικοπή που έγινε στο ποσό της χρηματοδότησης και να φροντίσει με έκτακτες χρηματοδοτήσεις να ενισχύσει τις σχολικές μονάδες έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα έξοδα.

Παράλληλα να πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες  τόσο για την κτιριακή ασφάλεια όσο και για την υγειονομική θωράκιση, ενώ να υλοποιηθεί η ηλεκτρονική υποστήριξη των σχολείων με την αγορά Υ/Η  και τάμπλετ.

Να σημειώσουμε ότι από την  ψηφοφορία και την σύνταξη της απόφασης απείχε ο συνδυασμός του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη, με τον δήμαρχο Χίου να ζητά από  τις δημοτικές παρατάξεις να μην μηδενίζουν το έργο της δημοτικής αρχής ενώ συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν έκτακτες επιχορηγήσεις προς τα σχολεία για την κάλυψη αναγκών.