Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Τα ...μαθηματικά μυαλά της Χίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΘΑΛΗΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ -ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΟΥ
Σάβ, 09/11/2019 - 10:10

 

56 μαθηματικά μυαλά, από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συμμετείχαν στην α΄ φάση του διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας.

Στο 1ο γυμνάσιο Χίου, το πρωί του Σαββάτου μαθητές από γυμνάσια (εκτός της α τάξης) και λύκεια της Χίου συμμετείχαν στον μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής» με στόχο, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του παραρτήματος Χίου της Ελληνικής μαθηματικής Εταιρείας Γιάννης Ράλλης, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

«Στόχος του διαγωνισμού είναι να μάθουν τα παιδιά να αγωνίζονται και να μπουν στο πνεύμα των μαθηματικών», ανέφερε ο κ. Ράλλης συμπληρώνοντας ότι η Χίος έχει αυξημένο ποσοστό επιτυχίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα παιδιά που θα προκριθούν στον «Θαλή» θα συνεχίσουν με την β φάση τον «Ευκλείδη» ενώ οι άριστοι θα αναδεχθούν από την γ φάση τον «Αρχιμήδη» και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διοργανώσεις του εξωτερικού.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.