Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Ξεκινά 29 Μαΐου η εξεταστική στο Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων

Μερικώς ικανοποιημένοι οι φοιτητές
Παρ, 22/05/2020 - 14:46

Μερικώς ικανοποιημένος δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σωκράτης Κοντοπός, από την αλλαγή της αρχικής απόφασης της διοίκησης του τμήματος για την έναρξη της εξεταστικής αντί από τις 25 Μαϊου στις 29 Μαϊου.

Οι φοιτητές που είχαν αντιδράσει έντονα για το μικρό περιθώριο των 4 ημερών, που είχε αφεθεί από την ανακοίνωση μέχρι την έναρξη της εξεταστικής, είχαν ζητήσει να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης για τις αρχές του Ιούνη αλλά και λήξης της εξεταστικής, τόσο από την Πρυτάνισσα όσο και από τον Πρόεδρο του Τμήματος.

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία λήξης της εξεταστικής παραμένει ίδια και συγκεκριμένα η 26η Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.

etoima_ta_dimotika_sholeia_gia_tin_epanaleitoyrgia_toys