
13άρι έργων σκοπεύει να πετύχει η Δημοτική Αρχή Χίου, μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος. Τις προτάσεις του Δήμου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα γνωστοποίησε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Χίου, Μ. Βουρνούς, πλαισιωμένος από τους αντιδημάρχους, Απόστολο Τζιώτη και Στρατή Γδύση.
Θυμίζουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, για το Βόρειο Αιγαίο είναι 25 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, η πρόταση του Δήμου επιχείρησε να κατανείμει χωρικά τα έργα, επιδιώκοντας να περιλαμβάνουν υφιστάμενες δραστηριότητες, να έχουν τον χαρακτήρα της συμπληρωματικότητας και να έχουν ωριμάσει σε σημαντικό βαθμό, για να είναι άμεσα υλοποιήσιμα.
Η 13άδα των προτεινόμενων έργων περιλαμβάνει καταρχήν την ανάπλαση του δημοτικού κήπου, έργο προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, την αναβάθμιση των ξενώνων του κολυμβητηρίου (500.000 ευρώ ), την προσθήκη και επέκταση του βρεφονηπιακού σταθμού της οδού Καλουτά (1,2 εκατομμύρια ευρώ), την βελτίωση των παιδικών σταθμών της ΔΗΚΕΧ με 300.000 ευρώ και 600.000 ευρώ για τουριστική προβολή.
Στον τομέα της ύδρευσης προτείνεται η κατασκευή του δικτύου άρδευσης από το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» προς τον Κάμπο (2 εκ. ευρώ), η μείωση των ενεργειακών αναγκών της ΔΕΥΑΧ για τη λειτουργία των αφαλατώσεων στο Θόλος με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου (400.000 ευρώ) και η ολοκλήρωση της μελέτης φράγματος Κοντού στα νοτιόχωρα (300.000 ευρώ) για τον εμπλουτισμό του φράγματος Κατράρη.
Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί και το Ομήρειο διεκδικεί το δικό του μερίδιο, όπου εκτός της ενεργειακής αναβάθμισης υποβάλλεται πρόταση, ύψους 600.000 ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του.
Στα λιμενικά έργα, τέλος, προτείνεται η προστασία της λιμενολεκάνης στα Λιμνιά Βολισσού (1,2 εκ. ευρώ) και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των Καρδαμύλων καθώς και η εξασφάλιση ποσού 425.000 ευρώ για τη μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων στους Ολύμπους.








































