3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Εθνικών Προγραμμάτων

Παρ, 24/06/2022 - 17:50

"Η χώρα μας ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα, θωρακίζεται και προστατεύει ενεργά τα σύνορά της"

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκη, που συμμετείχε, σήμερα, στην 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Εθνικών Προγραμμάτων (Ε.Π.) των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων 2014-2020, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έλαβε χώρα στο νησί της Κω.

Όπως σημείωσε ο ίδιος σε ανάρτηση του: 

Στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης παρουσίασα το βασικό πλαίσιο της υλοποίησης των εθνικών προγραμμάτων και η πρόοδος υλοποίησης αυτών καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν. Ενώ, η Επιτροπή Παρακολούθησης ενέκρινε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Διαχειριστικής Αρχής και τα σχέδια των Ε.Π. Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Επεσήμανα ότι "η χώρα μας δίνει έμφαση στη νόμιμη μετανάστευση και παράλληλα προσπαθεί να βάλει τέλος στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Όμως, σε αυτήν την περίοδο αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας, απαιτείται εγρήγορση και οξυμένα αντανακλαστικά. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της απέναντι σε διχαστικές φωνές, στοχευμένη προπαγάνδα και ψευδή δημοσιεύματα. Με σεβασμό πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα"

 

Σχετικά Άρθρα