4,5 εκατομμύρια ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων

Προς δημοπράτηση αρκετά έργα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, Στρατή Γδύση
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 13/03/2019 - 13:03

Τουλάχιστον 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων της Χίου βρίσκονται προς δημοπράτηση με τον Αντιδήμαρχο, Στρατή Γδύση να αναφέρει ότι ο Δήμος μεριμνά παράλληλα στην ωρίμανση κι άλλων τέτοιων έργων ώστε όταν ανοίξει ξανά το μέτρο του ΕΣΠΑ να διεκδικήσει τη χρηματοδότησή τους.

Ήδη με χθεσινή απόφασή της η οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου αποφάσισε επί των όρων δημοπράτησης για τα 1ο και 3ο ΓΕΛ και το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου, έργα προϋπολογισμού, 2,115 εκατομμυρίων ευρώ και 1,2 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στα σχολεία 1ο και 3ο ΓΕΛ, ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι θα δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα, όπως αυτά της υγρασίας με την στεγανοποίηση της ταράτσας και εκτίμησε ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η διαδικασία από τη δημοπράτηση μέχρι τη συμβασιοποίησή τους θα απαιτήσει περίπου 3 μήνες, τοποθετώντας χρονικά την έναρξη των εργασιών - εκτός απροόπτου - μέσα στο καλοκαίρι.

Στην παρούσα φάση εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για ενεργειακές αναβαθμίσεις από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου έχουν επίσης το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου (400.000 ευρώ), καθώς και τα δημοτικά των Νενήτων (371.000 ευρώ) και του Πυργίου (439.000 ευρώ).

Τα σχολεία που παίρνουν… σειρά αναμένοντας να ανοίξουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, έχοντας ήδη εκδώσει ο Δήμος πιστοποιητικά ενεργειακής αναβάθμισης είναι τα 3ο - 8ο -και 5ο δημοτικά σχολεία Χίου, το 3ο Γυμνάσιο Χίου, το Σχολείο Κάμπου, το ΕΠΑΛ Χιου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Καταλήγοντας ο κ. Γδύσης σημείωσε ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει δώσει έμφαση στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, θυμίζοντας το μεγάλο σχέδιο για το κολυμβητήριο, που έχει επίσης εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της τάξεως των 4 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την ένταξη στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης των ενεργειακών αναβαθμίσεων των Ομηρείου, Εργατικού Κέντρου και Επιμελητηρίου.

alekos_antonioy_45_ekatommyria_eyro_gia_energeiaki_anavathmisi_sholeion

Σχετικά Άρθρα