Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

6μηνες καθυστερήσεις στην έκδοση προσωρινών συντάξεων ναυτικών

Καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συν/χων ΝΑΤ, Στ. Κουμπιά
Παρ, 10/01/2020 - 15:24

Με σκωπτική διάθεση αντιμετώπισε τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, για αυξήσεις στις συντάξεις το 2020 , που θα είναι οι πρώτες μετά από 10 χρόνια περικοπών,  ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, Στέλιος Κουμπιάς, σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α"

Σε λίγα ευρώ αποτιμά ο ίδιος τα ποσά που θα δοθούν, όταν οι περικοπές που έχουν γίνει είναι πολλαπλάσιες, οι συνταξιούχοι δεν βλέπουν ακόμη φως στο τούνελ - όπως είπε- για τα αναδρομικά που διεκδικούν, ενώ πολλοί νέοι συνταξιούχοι εδώ και ένα εξάμηνο περιμένουν να εκδοθεί η προσωρινή σύνταξή τους, διαδικασία που λογικά θα πρεπε να διεκπεραιώνεται εντός 4μήνου.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 12:59
Ν. Μηταράκης και Κ. Μουτζούρης
Ηχητικό απόσπασμα:

Διάλογο μόνο από μηδενική βάση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και υπό αυτό το πρίσμα θα προσέλθει σ'αυτόν  και  όχι για να υποδείξει θέσεις για τις υπερδομές.

Αυτό ξεκαθάρισε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Κώστας Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι αν κάποιος παρακολουθήσει τη συνέντευξη του ίδιου με τον κο Μηταράκη χθες στην ΕΡΤ στο κλείσιμο συνοψίζοντας ανέφερε καθαρά ότι ο ίδιος πρότεινε διάλογο από μηδενική βάση, βάζοντας στην άκρη την επίταξη.

Όπως είπε, σήμερα ενημερώνεται ότι ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι ο διάλογος θα αφορά μόνο στην υπόδειξη θέσεων για τις δομές.

"Δεν ήταν αυτό που συμφωνήθηκε", είπε και "δείχνοντας" στην ουσία τον υπουργό, σημείωσε  ότι ο "καθένας έχει δικαίωμα να μεταβάλει τη θέση του. Εμείς πάντως δεν είναι αυτό που ζητάμε".

Καταλήγοντας εστίασε στον κίνδυνο του διχασμού των κοινωνιών και κάνοντας αναφορά στην χθεσινή συγκέντρωση στο Βροντάδο τόνισε ότι  το μέτωπο πρέπει να είναι ενιαίο,.