Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

900.000 ευρώ για τον εξοπλισμό της Σχολής Σωστικών στις Οινούσσες

Εξασφάλιση της ρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου επιδιώκει το Υπουργείο Ναυτιλίας
Παρ, 17/01/2020 - 14:15

Προσπάθεια εξεύρεσης των 900.000 ευρώ που απαιτούνται για τον εξοπλισμό της Σχολής Σωστικών που επιδιώκεται να λειτουργήσει στις Οινούσσες, έγινε στη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο ΥΕΝ με τον υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη και τη ΓΓ Χριστιάνα Καλόγήρου, ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, η σχολή είναι νομοθετημένη από το 2017, ο Δήμος έχει παραχωρήσει το χώρο για τη λειτουργία της, όπως και το Λιμενικό Ταμείο την χερσαία ζώνη για τη διεξαγωγή της πρακτικής εκπαίδευσης και χθες έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα επιχειρηθεί η χρηματοδότηση του εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, μετά από επικοινωνία της κας Καλογήρου με τη Διαχειριστική Αρχή.

Με δεδομένο ότι το διοικητικό κόστος για τη λειτουργία της Σχολής Σωστικών, που θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των σπουδαστών των ΑΕΝ αλλά και ναυτικών των νησιών μας, δεν είναι μεγάλο, ο κος Δανιήλ εκτιμά ότι από του χρόνου θα μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό τέθηκαν ακόμη τα ζητήματα των επισκευών που πρέπει να γίνουν στην ΑΕΝ Οινουσσών, υπήρξε θετική ανταπόκριση του κου Πλακιωτάκη για χρηματοδότηση μονάδας αφαλάτωσης στο νησί, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, ενώ θα επιδιωχθεί για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο η αύξηση του χρόνου εκτέλεσης διπλών ανά εβδομάδα ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν απευθείας των Πειραιά με τις Οινούσσες (φέτος αυτά θα γίνουν για 22 εβδομάδες από την 1η Μαϊου), καθώς και ένταξη του νησιού στο πρόγραμμα δρομολογίων της άγονης γραμμής.

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου
Παρ, 21/02/2020 - 16:19

Στο επίκεντρο της συνάντησης των μελών του Τ.Σ Βολισσού (Γιάννη Μαδιανό και Οδυσσέα Κοκκινάκη)  με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Αντιδήμαρχο Βόρειας Χίου Ισίδωρο Ντομάτα και τον εντεταλμένο σε θέματα Αμανής  σύμβουλο Νίκο Αγραφιώτη,  ήταν  το θέμα της  ολοκλήρωσης της Μαρίνας των Λιμνιών, της αποκατάστασης του δρόμου στα Λευκάθια καθώς και της κατασκευής Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στη Βολισσό.

Τα μέλη του Τ.Σ  ενημερώθηκαν για την επιτυχή παρέμβαση του δημάρχου στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να «επιταχυνθεί» η  διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπράτησης του έργου της κατασκευής της Μαρίνας Λημνιών (η οποία είχε κολλήσει στις γραφειοκρατικές καλένδες ).

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του δρόμου στα Λευκάθια, που  υπέστη ζημιές λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας  οι οποίες ήδη αποκαταστάθηκαν  αφού από την προηγούμενη εβδομάδα συνεργεία του δήμου υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Βόρειας Χίου Σιδερή Ντομάτα αποκατέστησαν προσωρινά τις ζημιές για να διευκολύνουν τη διέλευση των οχημάτων. Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη ο δρόμος θα στρωθεί με τσιμέντο για να διεξάγεται με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.