Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

900.000 ευρώ για τον εξοπλισμό της Σχολής Σωστικών στις Οινούσσες

Εξασφάλιση της ρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου επιδιώκει το Υπουργείο Ναυτιλίας
Παρ, 17/01/2020 - 14:15

Προσπάθεια εξεύρεσης των 900.000 ευρώ που απαιτούνται για τον εξοπλισμό της Σχολής Σωστικών που επιδιώκεται να λειτουργήσει στις Οινούσσες, έγινε στη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο ΥΕΝ με τον υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη και τη ΓΓ Χριστιάνα Καλόγήρου, ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, η σχολή είναι νομοθετημένη από το 2017, ο Δήμος έχει παραχωρήσει το χώρο για τη λειτουργία της, όπως και το Λιμενικό Ταμείο την χερσαία ζώνη για τη διεξαγωγή της πρακτικής εκπαίδευσης και χθες έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα επιχειρηθεί η χρηματοδότηση του εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, μετά από επικοινωνία της κας Καλογήρου με τη Διαχειριστική Αρχή.

Με δεδομένο ότι το διοικητικό κόστος για τη λειτουργία της Σχολής Σωστικών, που θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των σπουδαστών των ΑΕΝ αλλά και ναυτικών των νησιών μας, δεν είναι μεγάλο, ο κος Δανιήλ εκτιμά ότι από του χρόνου θα μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό τέθηκαν ακόμη τα ζητήματα των επισκευών που πρέπει να γίνουν στην ΑΕΝ Οινουσσών, υπήρξε θετική ανταπόκριση του κου Πλακιωτάκη για χρηματοδότηση μονάδας αφαλάτωσης στο νησί, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, ενώ θα επιδιωχθεί για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο η αύξηση του χρόνου εκτέλεσης διπλών ανά εβδομάδα ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν απευθείας των Πειραιά με τις Οινούσσες (φέτος αυτά θα γίνουν για 22 εβδομάδες από την 1η Μαϊου), καθώς και ένταξη του νησιού στο πρόγραμμα δρομολογίων της άγονης γραμμής.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/04/2020 - 18:45

Στους 86 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Επιβεβαιώθηκαν άλλα 71 νέα κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να φτάνει συνολικά στα 1955  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο το υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. 

Ειδικότερα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 86 συνολικά στη χώρα. 23 από τους θανόντες είναι οι γυναίκες. Η διάμεση ηλικία είναι τα 73 έτη. Το 86% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ή ηλικία 70 ετών και άνω. 

Στη χώρα μας είχαμε 71 νέα κρούσματα και 1955 συνολικά, με 57% εξ αυτών άνδρες, 18 – 39 ετών το 30% εξ αυτών, 40 – 64 ετών το 45%, και 65 και άνω ετών το 21% των κρουσμάτων. Κρούσματα κάτω των 17 ετών καταγράφηκαν λιγότερα από 3%. 

Έχουν ελεγχθεί συνολικά 33.634 κλινικά δείγματα για την παρουσία του ιού. 518 των κρουσμάτων είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό, 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και είναι 67 ετών και άνω, οι 16 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχουν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

 

Πηγή: skai.gr