Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ΑμΕΑ Β. Αιγαίου για την απεργία της Τρίτης

Δευ, 23/09/2019 - 16:39
φωτο αρχείου

Καλούμε τους Συλλόγους μας να δώσουν μαζικά το παρών στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 24/9 σε κάθε νησί. Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα σε νησιά όπως η Σάμος, να ξεκινήσουμε δυναμικά όπου δεν το κάναμε ακόμα, με το σύνολο των αιτημάτων μας για την υγεία σε κάθε νησί. Για τη στελέχωση των Νοσοκομείων, των κέντρων Υγείας, για το επίδομα, την πρόσβαση, τη θεραπεία, τη διάγνωση, το φάρμακο, για το σύνολο των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των οικογενειών μας, των ΑμεΑ εργαζόμενων, για το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης, τη χειραγώγηση των σωματείων και των συλλόγων από τη κυβέρνηση και τους εργοδότες δεν πρέπει να περάσει!

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες γνωρίζουμε καλά πως ό, τι και αν κατακτήσαμε, ήταν αποτέλεσμα κύρια του αγώνα του εργατικού κινήματος, σε αντιπαράθεση με τις κυρίαρχες πολιτικές, πολλές φορές έχοντας αντιμετωπίσει και την ωμή καταστολή, μεγάλες θυσίες. Έτσι κατακτήθηκαν και δημιουργήθηκαν οι βάσεις για τα όποια κοινωνικά δικαιώματα απολαμβάνουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες.

Να σκεφτεί ο κάθε συνάδελφος, ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε νέα εμπόδια στην απεργία στους αγώνες στους οποίους κατά καιρούς παίρνουμε μέρος: ενάντια στα ΚΕΠΑ, για τη στελέχωση στην ειδική αγωγή, για τα δικαιώματά μας στην υγεία, το εισόδημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ασφάλιση κλπ.

-  Τολμάνε να μιλάνε για «δημοκρατική λειτουργία» των Σωματείων απαιτώντας το 50%+1 των μελών (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ) για να αποφασιστεί απεργία! Αυτοί που σε κλειστές αίθουσες, χρόνια τώρα, οργανώνουν τη νοθεία στο αναπηρικό αλλά και στο εργατικό κίνημα.

-  Αυτοί που κυβερνούν με το 22% του ελληνικού λαού, – γιατί αυτό το ποσοστό τους ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές και ελέγχουν το 58% των βουλευτών.

-  Αυτοί που με νόμο επέβαλαν ο Δήμαρχος του 20-25% να ελέγχει το 60% των οικονομικών επιτροπών των Δήμων.

-  Αυτοί που χρόνια τώρα ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους και τροποποιήσεις σωρηδόν με 10 - 15 βουλευτές στην αίθουσα της βουλής.

-  Τολμάνε να μιλάνε για «ηλεκτρονικό μητρώο» στα Σωματείο επιδιώκοντας να καταγράψουν τους πάντες. Επιδιώκουν να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι ηλεκτρονικά καταργώντας τη Γενική Συνέλευση, τη συζήτηση, αφήνοντας τον καθένα έρμαιο μπροστά σε μια οθόνη και απέναντι στον εργοδότη του ο οποίος θα ξέρει τι ψήφισε, αν συμμετέχει, αν είναι δραστήριος, σε ποιο Σωματείο κλπ.

Το πώς θα λειτουργούν, πως θα είναι οργανωμένα τα Σωματεία και οι Σύλλογοί μας, είναι κατ’ αποκλειστικότητα ευθύνη των μελών μας, εμάς των ίδιων. Είναι προφανές ότι για να περάσουν τα σχέδια των κυβερνήσεων της ΕΕ, για να παρθούν τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα είναι προϋπόθεση η χειραγώγηση και η «σιγή νεκροταφείου» στους Συλλόγους και τα Σωματεία.

Δεν φτάνει που τα δικαστήρια βγάζουν το 90% των απεργιών παράνομες και καταχρηστικές, δεν φτάνει που οι δυνάμεις των εκάστοτε κυβερνήσεων λοιδορούν την απεργία σαν μορφή πάλης όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Φοβούνται τη συλλογική συζήτηση, τις συλλογικές αποφάσεις των εργαζόμενων, τη δυναμική να οργανώνουν τον αγώνα τους και να βγαίνουν στο προσκήνιο διεκδικώντας αυτό που τους στερούν.

H Π.Ο.ΑμεΑ.Β.Α. καλεί τους Φορείς – Μέλη της και όλα τα Άτομα με Αναπηρία να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση την ΤΡΙΤΗ 24/9, προκειμένου να υποστηρίξουμε το βασικό και αναφαίρετο δικαίωμά μας, της οργάνωσης των Σωματείων μας!

ΤΟ Δ.Σ.