Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων και αιρετών στον υπουργό Μενανάστευσης

Δευ, 06/04/2020 - 06:27

 

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!

O κύριος Μηταράκης καλά θα κάνει να πάψει να συμπεριφέρεται ως ισόβιος άρχων στιγματίζοντας με τις ενέργειες του το μέλλον της Χίου για πολλές δεκαετίες..

Να πάψει να επαναλαμβάνει τις άνευ ουσίας δραματικές για τον τόπο θέσεις του!

Να πάψει να μας περιφρονά και να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας!

Να πάψει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα εμμένοντας στα χρεοκοπημένα επιχειρήματα του!

Να λάβει άμεσες και ουσιαστικές αποφάσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών πριν να είναι πολύ αργά!  Εκτός κι αν  μια κρίση κορονωϊού με πολλά θύματα μέσα στη ΒΙΑΛ εξυπηρετεί άλλα σχέδια…

Γιατί αλήθεια αγνοείτε επιδεικτικά  κύριε υπουργέ τις προτροπές της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής  μέσω της κυρίας Γιόχανσον που σας καλεί να « αποσυμφορήσετε τα νησιά σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωναιού με την τήρηση των κανόνων που εφαρμόζονται και στον υπόλοιπο πληθυσμό»? Ο ίδιος ο «αρχιτέκτονας» της κοινής δήλωσης Ε.Ε-Τουρκίας Γκέραλντ Γκνάους αποκάλεσε την περασμένη Πέμπτη στη Deutsche Welle την κατάσταση στα νησιά ως «ωρολογιακή βόμβα» συμπληρώνοντας ότι «θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα γίνουν τους επόμενους μήνες επιστροφές στην Τουρκία άρα όσοι ήρθαν στην Ελλάδα θα παραμείνουν στην Ελλάδα»   . Αυτό δηλαδή που εμείς θα έπρεπε με τεράστια διπλωματική πίεση να επιτύχουμε στην Ευρώπη, σήμερα μας το προσφέρουν στο πιάτο κι εσείς  περί άλλα τυρβάζετε...

Ο κύριος υπουργός εκτός από το «τεράστιο» νούμερο της πραγματικής «αποσυμφόρησης» κατά 300 άτομα για το οποίο  μας κάλεσε να πανηγυρίσουμε απέδειξε  με τη συμπεριφορά του  ότι δεν είχε κανένα απολύτως σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοιού  ή κάποιο άλλο σχέδιο που θα ωφελούσε πραγματικά τη Χίο και τα νησιά μας. Οι δε αστείες δηλώσεις  περί του δήθεν «κλειστού» κέντρου στο 17 το οποίο μάλιστα θα ήταν ήδη έτοιμο  να φιλοξενήσει τους μετανάστες, μόνο ως γραφικές ακούγονται στα αυτιά όλου του κόσμου.. Απτή απόδειξη τα πρόσφατα κρούσματα σε Ριτσώνα και Μαλακάσα!  Ο μόνος ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί τον κύριο υπουργό ήταν ο Δήμαρχος Χίου που θεώρησε την αποσυμφόρηση του 3% ως ιδιαίτερα αισιόδοξη παραβλέποντας το γεγονός ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι ροές από την Τουρκία λόγω πανδημίας και ότι επί της 8μηνης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας οι φιλοξενούμενοι στη ΒΙΑΛ σχεδόν τριπλασιάστηκαν!! .. Αλήθεια έχουν βάση τα δημοσιεύματα αλλά και η δήλωση του ίδιου του υπουργού που θέλουν τον κύριο Κάρμαντζη ως τον μόνο δήμαρχο στο Βόρειο Αιγαίο που έσπευσε να  εξυπηρετήσει τον κύριο Μηταράκη προτείνοντας ιδιωτικό ακίνητο σε χώρο σχεδόν μέσα στην πόλη?  Μπήκε ο δήμαρχος στον κόπο να ζητήσει τη  γνώμη και των υπολοίπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ή ενήργησε σαν φυσικό πρόσωπο αψηφώντας όλες τις προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ ? 

Ο πακτωλός των 700 εκατομμυρίων Ευρώ που καλείται να διαχειριστεί  μετά τον Έβρο το υπουργείο του κυρίου Μηταράκη  είναι τεράστια ποσά και δυστυχώς  «αξιοποιούνται» σε αντιστρόφως ανάλογους σκοπούς από αυτούς που μας υποσχέθηκε ο  ίδιος και η κυβέρνηση του  κυρίου Μητσοτάκη προεκλογικά εξυπηρετώντας τον ένα και μοναδικό σκοπό  που θέλει τη μετατροπή των νησιών μας σε  νησιά  φυλακές της Ε.Ε και την Ελλάδα σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών .

Φτάσαμε στη θέση να αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει σχεδιασμός που δεν τον γνωρίζουμε, που μάλιστα υπηρετείται πολύ πρόθυμα από κάποιους  στη Χίο,  που προβλέπει το « φύτεμα “ μιας ακόμα προσωρινής δομής τύπου Σούδας  με πρόσχημα την προσωρινή φιλοξενία των νεοεισερχομένων με  πιθανό στόχο    το μελλοντικό της ξεχείλωμα  και τη μετατροπή της σε μια ακόμα ΒΙΑΛ !! 

Τα νησιά μας δεν προτίθενται να γίνουν χώροι απορρόφησης ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων που μοναδικό τους στόχο έχουν τη δημιουργία δομών οποιασδήποτε χωρητικότητας και μετατροπή των νησιών σε φυλακές .

Κύριε Μηταράκη στη Χίο έχει χαθεί  και το παραμικρό ψήγμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο σας…    Σας προειδοποιούμε ότι εάν επιχειρήσετε μια ακόμα φορά να εφαρμόσετε τα σχέδια σας με πρακτικές καθεστωτικής επιβολής , όπως αυτή με τα ΜΑΤ , ιδίως εκμεταλλευόμενοι τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία οι Χιώτες θα αψηφήσουμε οποιουσδήποτε κινδύνους και θα αντισταθούμε  με πολλαπλάσια δυναμική από την προηγούμενη φορά . ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗΣ  ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Σχετικά Άρθρα

Το γκριζάρισμα  Αιγαίου από Καραμανλή – Ανδρέα και ο Κυριάκος …
Παρ, 05/06/2020 - 18:14

«Τα βίντεο του ελληνικού λιμενικού, που δείχνουν τουρκικές ακταιωρούς να συνοδεύουν βάρκες με βομβαρδισμένους πρόσφυγες ( βομβαρδισμένους από τη ...χριστιανική Δύση  )  συνοδεύοντάς τις μέχρι το ελληνοτουρκικό σύνορο, αποδεικνύει οτι ο Ερντογάν ετοιμάζεται για νέα επίθεση στο μέτωπο Έβρος- Αιγαίο- Ανατολική Μεσόγειος . Και η απάντηση είναι : «Κάντο, όπως ο Μητσοτάκης !» .Ο οποίος, απρόσμενα , αντέταξε άμυνα , δείχνοντας οτι τα σύνορα μπορούν να φυλαχθούν ! Ο Πρωθυπουργός επέδειξε ηγετική αποφασιστικότητα, έχοντας και τη στήριξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος έδειξε ηγετικότητα , με δεδομένη την ύπαρξη μιας υπερ- διεθνιστικής τάσης στο κόμμα του».

Αυτά ανέφερε , καλεσμένος των  Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου, στην  εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, Παρασκευή πρωί,  στον ΣΚΑΊ, ο Κώστας Μαρδάς.

Τα κύρια σημεία της ανάλυσής του Χιώτη δημοσιογράφου, σύμφωνα με ανάρτησή στο facebook  :

«Όσον αφορά την στάση της Ελλάδας σε ενδεχόμενο επεισόδιο στα ανατολικά της Κρήτης, έχοντας μελετήσει  τη διαχείριση των κρίσεων που έκαναν οι Πρωθυπουργοί , από το 1955 , ας ξέρουν οι Έλληνες οτι υπάρχουν ...δυόμιση δρόμοι:

« Ο ένας δρόμος είναι ο συμβιβασμός… Είτε μέσω Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης , που σημαίνει μείωση κυριαρχίας μας και δικαιοδοσίας μας στο Αιγαίο ή απώλεια εν δυνάμει δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο ...Είτε συμβιβασμός  μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων,  που σημαίνει παζάρι...

« Ο άλλος δρόμος είναι η απόλυτη άρνηση συμβιβασμού , που σημαίνει οτι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξαναπάμε στρατιώτες...

« Και ο μισός δρόμος - μισός γιατί όπου νάναι ..τελειώνει λόγω Ερντογάν - που σημαίνει μια ειρήνη, αλλά με πάγωμα δικαιωμάτων μας. Όπως συνέβη επί Κωνσταντίνου Καραμανλή στην κρίση του Χόρα τον Αύγουστο του 1976... Που, ναι μεν έκανε παρενόχληση στο ερευνητικό της Τουρκίας με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη μας, αλλά στο τέλος, για να αποφύγει τον πόλεμο, αναγκάστηκε με το Πρωτόκολλο της Βέρνης να αποδεχθεί το γκριζάρισμα - πάγωμα ερευνών και γεωτρήσεων στο Αιγαίο. Και αναγκάστηκε να το κάνει, γιατί οι ΗΠΑ δεν μας στήριξαν και γιατί η ΕΟΚ κράτησε ουδέτερη στάση...

«Το ίδιο έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Μάρτη του 1987. Που, ενώ είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία του Καραμανλή ως ... παράδοση εθνικής κυριαρχίας, λέγοντας οτι δεν τον δέσμευε , όταν η Τουρκία έβγαλε το "Πίρι Ρέις" σε απάντηση της γεώτρησης που ανακοίνωσε η Καναδική εταιρεία Ντένισον στο Βόρειο Αιγαίο, ναι μεν κινητοποίησε με ενθουσιασμό Στρατό και Λαό, αλλά :  Διαπιστώνοντας  ότι έμεινε μόνος, αφού δεν έκλεισε η αμερικανική Βάση της Νέας Μάκρης, αφού η Βουλγαρία όπου έστειλε τον Παπούλια έκανε μια αόριστη δήλωση υπέρ της ειρήνης και αφού η Σοβιετική Ένωση τήρησε πονηρή ουδετερότητα υπέρ της Τουρκίας, έκανε και αυτός πίσω. Και ακύρωσε τη γεώτρηση έξω από τη Θάσο, όπως είχε απαιτήσει ο Οζάλ. Αλλιώς, η Τουρκία θα έκανε και εκείνη γεώτρηση...».

 

Ο Κώστας Μαρδάς επεσήμανε την ουσιαστική ταύτιση πολιτικών όσον αφορά την κατάληξη των δύο μεγάλων κρίσεων,  που μοιάζουν πολύ με την εν εξελίξει κρίση  :

« Και οι δύο λοιπόν ηγέτες πάγωσαν τις έρευνες - γεωτρήσεις… Να γιατί δεν έχουμε πρόβλημα τουρκικών γεωτρήσεων στο Αιγαίο... Διότι η Τουρκία θέτει το δίλημμα: Ή σταματάτε τις γεωτρήσεις, ή θα κάνουμε και εμείς ... Και πάμε σε πόλεμο!».

 

Ο Χιώτης δημοσιογράφος επέμενε στην πολιτική αποφυγής  τακτικών πρωτοβουλιών  χωρίς αμυντική θωράκιση  που , όπως έχει γράψει στο βιβλίο του ΠΡΟ- ΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ  σε άρθρα του και έχει προβλέψει σε συνεντεύξεις του ,  προκαλούν  το θηρίο Ερντογάν την ώρα που όλοι το χαϊδεύουν:

«Το θέμα είναι να μη κάνουμε παρορμητικές κινήσεις - όπως έκαναν οι αδελφοί μας Κύπριοι - που πραγματοποίησαν γεωτρήσεις, εξωθώντας όμως τον Ερντογάν να κάνει επτά άγονες μεν, αλλά επτά γεωτρήσεις διχοτόμησης της ΑΟΖ , υπό την ανοχή ΗΠΑ, Ευρωπαίων, Ισραηλινών ,Αιγυπτίων και Ρώσων . Δίνοντάς του το πάτημα να μας κυκλώσει από το νότο με το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο και φέρνοντας το πυρηνικό Πακιστάν στο Αιγαίο!».

Και προειδοποίησε με νόημα:

« Ας έχουμε υπόψη μας,  οτι ,όσο προχωρούμε τον αγωγό East Med , τόσο , φέρνουμε ένα θερμό επεισόδιο πιο κοντά...».

Σημειωτέον ότι στο τέλος της ανάρτησής του , συμπλήρωσε:

 

«...Και,  επειδή σε μια πρωινή εκπομπή, ο χρόνος είναι περιορισμένος, να προσθέσω στην παραπάνω ανάλυσή μου, οτι στη σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας, να μην ξεχνάμε πως  οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ως κηδεμόνες της περιοχής... Κηδεμόνες που εμείς ζητήσαμε...».