Ανακοίνωση του Σωματείου ΕΦΚΑ Χίου

Τετ, 16/02/2022 - 06:09

«Το Σωματείο συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και λοιπών ταμείων καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού των κατοίκων του νησιού, με τις διώξεις των αιρετών και κατοίκων που εκφράζουν την αγωνία της πλειοψηφίας του Χιώτικου λαού, να μη γίνει η Χίος φυλακή εξαθλιωμένων από τους πολέμους και τη δυστυχία» αναφέρει σε δελτίο τύπου του το Σωματείο ΕΦΚΑ Χίου και σημειώνει:

«Στην προσπάθεια αποτροπής έναρξης εργασιών, ανήμερα της μεγάλης γιορτής των Θεοφανίων, εμπόδισαν την αποβίβαση των μηχανημάτων από το πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ στα Μεστά και στο λιμάνι της Χίου.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στους αγώνες της πλειοψηφίας του Χιώτικου λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια στον τόπο του.

Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί είναι ταχύτατοι όταν πρόκειται να καταστείλουν αγώνες και δεν φείδονται κόστους. Είναι όμως αργοί περισσότερο και από τη συμπαθή χελώνα, όταν πρόκειται να αποδώσουν αναδρομικά στους συνταξιούχους, γρήγοροι όμως να τα πάρουν πίσω με την υπερφορολόγησή τους.

• Πάρτε πίσω τις διώξεις

• Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

• Είμαστε αλλυλέγγυοι στους διωκόμενους

• Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά

Όλοι την Τετάρτη 23/02/22 στην συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου στις 12.00μ.μ. για το προσφυγικό».