Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων για την αργία του Αγίου Πνεύματος

Δευ, 21/06/2021 - 18:16
ΠΑΜΕ

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου σχολιάζοντας αναρτήσεις που ανέβασαν Χιώτες επιχειρηματίες και μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στο νησί, ένα πράγμα έχουμε να τους πούμε:

«Όσοι εργοδότες νιώθουν τόσο «εργατικοί» ας ανοίξουν μόνοι τους τα μαγαζιά!»,

να τρέχουν σαν τους εργαζόμενους που τους έχουν για ψίχουλα από το ταμεία, στα ράφια και από τα ράφια στην αποθήκη και στο τέλος να κάνουν και την καθαριότητα.

Να υπενθυμίσουμε απλά σε ορισμένους εργοδότες που τολμάνε να γράφουν σχόλια του τύπου «δεν κουραστήκανε να κάθονται; Πέντε μήνες καθόμασταν…» ότι οι άνθρωποι δεν έχουν την ιδιότητα της καμήλας να αποθηκεύουν ξεκούραση και όποτε τους χρειαστεί. Τέτοια σχόλια έρχονται λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος, που έχει ακριβώς αυτή τη λογική.

Όσο για τις «ανάγκες των κατοίκων» που σέβονται οι επιχειρήσεις μέσω του ανοίγματος του Αγίου Πνεύματος, να τους υπενθυμίσουμε επίσης ότι κάτοικοι είναι και οι εργαζόμενοι που απασχολούν. Και οι οποίοι θα προτιμούσαν να έχουν άλλη μια μέρα για να πάνε με τα πόδια για μπάνιο και να φάνε ένα «πιτόγυρο» για μεσημεριανό στην παραλία, γιατί με αυτά που τους πληρώνουν δεν φτάνουν ούτε για να βάλουν βενζίνη για μακρινό μπάνιο αλλά ούτε και για μια ταβέρνα.

Οι ανάγκες των εργαζομένων είναι σε κόντρα με τις ανάγκες των μεγαλοεργοδοτών. Φτάνει ένας μήνας για να το καταλάβει κάθε εργαζόμενος, όταν δει πόσα έβγαλε το ταμείο του καταστήματος και πόσα ο ίδιος. Τις δικές μας τις ανάγκες τις διεκδικούμε. Δεν θα μας τις χαρίσει κανείς.

Για αυτό, οργάνωση στο Σωματείο μας, συμμετοχή στις διαδικασίες του. Δίνουμε δύναμη στη δική μας δύναμη!

Σηκώνουμε το ανάστημα για να μη γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα και για να μην μας φέρονται σαν δούλοι!

Σχετικά Άρθρα