Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Ανακοίνωση του Σύριζα για το προσφυγικό

Δευ, 25/05/2020 - 17:27

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε την αγωνιώδη προσπάθεια του Υπουργού Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου στις καθημερινές εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια, να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα και να πείσει -πράγμα αδύνατον-, ότι γίνεται αποσυμφόρηση στα νησιά μας και ότι γίνονται όσα θέλουν οι νησιώτες.

Τολμά να επικαλείται αποσυμφόρηση των νησιών μας όταν δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, όταν τον Ιούλιο του 2019 στην ΒΙΑΛ βρίσκονταν περίπου 1600 πρόσφυγες-μετανάστες, ενώ σήμερα σχεδόν 5.500, οι οποίοι διαβιούν σε χείριστες συνθήκες. Μάλλον ο κ. Μηταράκης μπέρδεψε την αποσυμφόρηση με την υπερσυμφόρηση, και συγχρόνως την επέκταση της ΒΙΑΛ αλλά και την δημιουργία νέων δομών. Αυτή η οριακή κατάσταση υφίσταται, όταν στην Χίο έχουμε μηδενικές ροές όπως καυχιέται ο κ. Μηταράκης.

Δεν είναι δυνατόν Υπουργός Μετανάστευσης να εκστομίζει όλα αυτά τα ασυνάρτητα μόνο και μόνο για να πει κάτι και πολύ περισσότερο ελπίζοντας ότι από την επανάληψη και την μονομερή πληροφόρηση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, κάτι θα μείνει.

Το δεδομένο που δεν αμφισβητείται γιατί είναι η απόλυτη πραγματικότητα είναι ότι στα νησιά μας βρίσκονται εγκλωβισμένοι από πολιτική επιλογή της ΝΔ πρόσφυγες-μετανάστες και στον Έβρο υπάρχει εισβολή της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Όταν τρεις μήνες πριν, η κυβέρνηση παρουσίαζε την παρουσία άοπλων μεταναστών στον Έβρο ως ασύμμετρη απειλή και βρίσκονταν όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία για να μας πείσουν για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας, χρησιμοποιώντας για πολιτικά παιχνίδια αθώους ανθρώπους και οι δύο πλευρές. Σήμερα σε κάτι τόσο σοβαρό για την εθνική ασφάλεια δεν κουνά φύλλο και κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, αποκρύπτεται και υποβαθμίζεται.

Η κυβέρνηση, δεν έχει καμία στρατηγική απέναντι στην ολοένα κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, παρακολουθεί αμήχανα τα αποτελέσματα της ανεύθυνης στάσης της στη εξωτερική πολιτική και από την άλλη κάνει τον μάγκα και τον τσαμπουκά σε μετανάστες και ανίσχυρους.

Είναι, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι για τη χώρα μας!

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 16:13

Στη νέα διήμερη αποχή, σήμερα και αύριο των λογιαστών, συμπαρίσταται η Διοίκηση της ΟΕΒΕ Χίου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους Χιώτες Λογιστές- Φοροτεχνικούς στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τους τελευταίους μήνες!

Η προσπάθεια ψηφιοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών αποτελεί βάρος στους ώμους του κλάδου καθώς καλούνται να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς που συσσωρεύεται, αφιερώνοντας ώρες ατέλειωτες εκτός ανθρώπινων ωραρίων. Με μαθηματική ακρίβεια πολλοί συνάδελφοι- επαγγελματίες λογιστές θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο αφού οι επιλογές είναι περιορισμένες, ή θα πρέπει να καταφύγουν στη μισθωτή εργασία ή θα χάσουν κάθε έννοια δικαιώματος στον προσωπικό χρόνο και την οικογένεια!

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου στηρίζει τον κλάδο των φοροτεχνικών-λογιστών, στη μάχη που δίνει για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων στην εργασία αλλά κυρίως τη ζωή!"