Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Αναλογική εκπροσώπηση στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου

Ζητά το Δίκτυο Πολιτών Χίου
Τετ, 11/09/2019 - 15:55

Αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων,  στα Διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου ζητά από το Δήμαρχο η δημοτική παράταξη «Δίκτυο Πολιτών Χίου», με επικεφαλής τον Μανώλη Στάθη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:

«Η απλή αναλογική που ανέδειξε δήμαρχο τον κ. Κάρμαντζη την 26η Μαΐου, υποδεικνύει συγκεκριμένη αναλογική εκπροσώπηση όλων των συνδυασμών στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρείται, λοιπόν, αυτονόητο ο δήμαρχος, εφαρμόζοντας τις πολιτικές επιταγές του νομικού πλαισίου, να εξασφαλίσει για τους δημότες τα εξής:

 

  1. Γόνιμο διάλογο με όλες τις παρατάξεις για τους κύριους στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου της περιόδου που ξεκινάει, όπως αυτοί αναδύονται α) από τις ανάγκες που προκύπτουν μετά την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και β) από τη διαμόρφωση αναπτυξιακού οράματος του Δήμου

 

  1. Διερεύνηση σύνθεσης ενός αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης του Δήμου μέσω αποκέντρωσης, συλλογής και αξιολόγησης προτάσεων και ανατροφοδότησης.

 

Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στη διοίκηση που αποτυπώνει την πραγματική βούληση όλων των δημοτών της Χίου όπως αυτή εκφράστηκε με τις δημοτικές εκλογές.

 

Καλούμε τον Δήμαρχο, να εφαρμόσει τις διατάξεις σύμφωνα με το πνεύμα του ισχύοντος νόμου προς όφελος των δημοτών, εξασφαλίζοντας την αναλογική εκπροσώπησή τους στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων.»

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 21:04

Αυτή την πολύ σοβαρή διαπίστωση αποδίδει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος ο Κ. Μουτζούρης, με την φωτογραφία που δημοσιεύεται σημειώνει σε ανάρτηση του.

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ , Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκης Επιτροπής (απαντώντας πριν 5 λεπτά στις Βρυξέλλες σε ερώτηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου) :

«...η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά εως ότου ληφθεί απόφαση επι της αιτήσεως τους. Την παραμονή αυτη δεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία"