Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Αντιδράσεις από τους νησιώτες Βουλευτές της ΝΔ για το «ναυάγιο» έκδοσης βίζας στα νησιά του Αν. Αιγαίου

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 08/02/2017 - 14:55
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ως ένας ακόμη πλήγμα στον τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης την μη υλοποίηση  του προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων (visa) σε πολίτες τρίτων χωρών από τα τουρκικά παράλια, στα νησιά μας, κάτι που γνωστοποίησε μέσω επιστολής του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος επικαλείται άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Εμείς θα επικοινωνήσουμε με ευρωβουλευτές της ΝΔ προκειμένου να θέσουμε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο», είπε ο κ. Μηταράκης ο οποίος απέδωσε τις ευθύνες για την αρνητική τροπή του ζητήματος στους κυβερνητικούς χειρισμούς. 

«Η εξέλιξη αυτή - όπως και τόσες άλλες - συλλαμβάνει ανέτοιμη την Κυβέρνηση.», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους  ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με τον τελευταίο να δηλώνει, μεταξύ  άλλων στο Ράδιο «Α» με αρκετή δόση «μαύρου χιούμορ» ότι τελικά στα νησιά είναι πιο εύκολο να έρθει κανείς παράνομα παρά νόμιμα.

 

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των τριων Βουλευτών της Ν.Δ. αναφέρει τα εξής:

«Η αδυναμία παράτασης του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων (visa) σε πολίτες τρίτων χωρών από τα τουρκικά παράλια, αποτελεί μία ακόμα δυσμενή εξέλιξη για τον τουρισμό στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα σε αυτά που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιβάρυνε με τη διαχείρισή της στο μεταναστευτικό.
 
Η εξέλιξη αυτή - όπως και τόσες άλλες - συλλαμβάνει ανέτοιμη την Κυβέρνηση.
 
Άμεσα θα πρέπει να δημιουργηθούν visa centers, προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες τρίτων χωρών από την Τουρκία.
 
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει το πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρισμός στα νησιά. Είναι ανίκανη να διαπραγματευτεί και να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.
 
Άλλωστε, ουδέποτε η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα διέθετε σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το μεταναστευτικό στον τουρισμό των νησιών μας.
 
Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν κοστολογηθεί οι συνέπειες στον τουρισμό των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου από τις ανεδαφικές και ως εκ τούτου, αποτυχημένες πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού δεν είναι σε θέση να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής, διαφήμισης και ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στα νησιά, που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού». 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 06:22

Στο πόδι σήμερα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου εξαιτίας:

  • Της  εσκεμμένης ολιγωρίας της Κυβέρνησης της ΝΔ όσον αφορά την μη αποσυμφόρηση εδώ και μήνες, εξαιτίας της  ανερυθρίαστης αποθήκευσης χιλιάδων  ψυχών μες το χειμώνα των νησιών μας. Μεταφέροντας εικόνες ντροπής σ όλο τον κόσμο. Για τα νησιά μας, για μας τους νησιώτες.
  • Των νέων υπερ-δομών   για πρόσφυγες που σχεδιάζει η κυβέρνηση  και που θα καταστήσουν τα νησιά μας συνώνυμο φυλακών. Παρά την καθολική αντίδραση των κατοίκων τους

Το μέγεθος των συγκεντρώσεων και στα τρία νησιά, δείχνει πως το βάρος που σηκώνουν οι κάτοικοι των νησιών έχει πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και απαιτούνται άμεσες λύσεις. Το μήνυμα απ τα κλειστά – μικρά ή μεγαλύτερα καταστήματα ή επιχειρήσεις κάθε μορφής , κοινό. ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΡΑ- ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Παρά το χαμήλωμα των τόνων τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να υπάρξουν ειρηνικές και ενωτικές διαδηλώσεις, δεν αποφεύχθηκαν τελικά οι ακροδεξιές κορώνες, οι κραυγές για «αποτροπή» του Περιφερειάρχη-γεγονός ανεπίτρεπτο για Πανεπιστημιακό δάσκαλο τ. Πρύτανη του Μετσόβιου ή οι θεωρίες συνωμοσίας. Ευτυχώς υπάρχουν μετριοπαθέστερες φωνές που όμως δεν καταφέρνουν να σώσουν τη χαμένη τιμή κάποιων αυτοδιοικητικών .

Σήμερα η πλειοψηφία των πολιτών κατέβηκε – ή θα ήθελε να κατεβεί- στους δρόμους. Ήταν ο κόσμος που έδειξαν οι εικόνες που δεν κάνουν λάθος. Ήταν απλός κόσμος απ τις πρωτεύουσες και όλα τα χωριά των νησιών. Ήταν πολίτες που με δράσεις αλληλεγγύης επιλέγουν να στηρίζουν τους αιτούντες άσυλο, εκεί που η Κυβέρνηση κωφεύει, την ώρα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη λέξη αλληλεγγύη σε συνώνυμο βρισιάς. Ήταν κι άλλοι που συγκεντρώθηκαν σε άλλη θέση. Ήταν εκεί με ενωτικό πνεύμα παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις. Θα ήθελαν να είναι εκεί και πολλοί ακόμα πολίτες που εντέλει γύρισαν τη πλάτη στις κινητοποιήσεις  από αντίδραση στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές της Περιφερειακής αρχής, που επιχείρησε τεχνηέντως να μετατρέψει τις κινητοποιήσεις σε αντιπροσφυγικές αντί για αντικυβερνητικές. Θα ήθελαν να είναι εκεί κι εκείνοι που μπροστά στην ανακολουθία λόγων, δηλώσεων και πράξεων  φοβούνται πως ‘’ το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο’’.

Κι εμείς σαν αυτοδιοικητικές παρατάξεις, συνεπείς στα λόγια μας, ήμασταν εκεί . Στις πλατείες , στις συγκεντρώσεις και τις πορείες στα νησιά μας. Με τη συμμετοχή μας, τα πανό, τα συνθήματα διαδώσαμε  το πραγματικό μήνυμα των κινητοποιήσεων.

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων

Αποσυμφόρηση τώρα με αναλογική ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα

Καμία νέα δομή στα νησιά μας

Η Ευρώπη να δείξει την ανθρωπιά της, ν ανοίξει επιτέλους τα σύνορά της

Όχι στο μίσος και στο διχασμό ,όχι στους πολέμους και στο ρατσισμό

 

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ( Δ.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ(Δ.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

Η ΣΑΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ (Δ.ΑΝ.ΣΑΜΟΥ)

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ(Δ.ΧΙΟΥ)